De ultieme uiensoep

Deze uiensoep en is echt 1 van mijn meest lekkere recepten.
Mijn eters verwachten inmiddels deze soep op tafel.

Wat heb je nodig:

1 kilo uien
6 teentjes knoflook
verse tijm
2 laulierblaadjes
1.5 liter bouillon, ik gebruik het liefst rund,maar kip of groente kan ook
gryuere kaas
stokbrood
boter
olijfolie

Klaarmaken:

Snij alle uien in stukjes, ik gooi alles in de keukenmachine dat scheelt huilen en gaat het snelst.
Doe een klont boter en een scheut olie in de pan en laat langzaam heet worden. Doe dan de uien, tijm en knoflook erbij en laat alles zachtjes bakken. Doe dit langzaam en geef het wat tijd. Je zult zien dat je uiensoep echt heerlijk zoet wordt. Laat dit zo langzaam een kwartiertje pruttelen en zet dan het vuur hoog voor een kleurtje aan de uien.
Doe de laulier blaadjes erbij.
Doe de bouilon erbij en laat het geheel een half uurtje pruttelen. Je kan er naar smaak peper en zout bij doen.

Snij een stukje stokbrood af en besmeer dit met knoflook. Doe er dan de gerapte kaas op en zet dit even onder de gril.
Doe het stokbroodje later in de soep.
Maak van de rest van het brood knoflookbrood.

Zorg dat je de volgende dag geen mensen om je heen hebt die geen uiensoep hebben gegeten , dit voor de veiligheid van je omgeving.
Maar hij is echt zaliggggggggggggggggg

Geniet ervan

(met dank aan Jamie Olliver)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Lekkere recepten

0 Reacties op “De ultieme uiensoep

  1. Hmmm, klinkt goed, ik zal het zeker eens proberen. Is weer eens iets anders dan mijn champignonnensoepje, hoewel mijn mannen daar altijd om vragen.

    Mascha

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s