Recept Deense karbonade:
Nodig: twee uien, 4 karbonades (of hamplap, kipfilet), witte wijn (of droge sherry), gepelde tomaten (of tomatenketchup), sinasappelsap (officieel vers geperst maar uit een pak smaakt prima).
Snij de uien in ringen en bak ze tot ze glazig zijn. Intussen vlees kruiden en de witte wijn, tomaten en sinasappelsap mengen.
De verhouding van de wijn, tomaten en sinasappelsap hangt af van de smaak deze ingredienten. Officieel is het 1/3 wijn, 1/3 tomaten, 1/3 sinasappelsap maar uit ervaring weet ik: als de saus koud lekker, dan is ie het warm ook. Ik begin meestal met halve liter totaal en maakt hem op smaak af tot ca 750 cc.
Zijn de uien glazig, haal ze uit de pan, schroei het vlees dicht in het achtergebleven vet. Uien weer toevoegen evenals de saus en laten pruttelen tot het vlees klaar is. Indien nodig kan de saus gebonden worden.
Lekker met rijst of aardappelpuree.
Ik maak altijd extra veel, opwarmen en invriezen gaat prima en mijn kinderen komen meestal langs als ze horen dat we dit eten.
Macha heeft ook lekkere recepten op haar weblog staan. http://alleswatikben.web-log.nl/categorie/219449 klik op de link om naar haar log te gaan.
Lijk mijn een heel lekker recept en zo kom je ook van je droge sherry af
WIL
Ja Wil jij komt het niet opdrinken 😀
Liefs As