Recept van Toke

Recept Deense karbonade:
Nodig: twee uien, 4 karbonades (of hamplap, kipfilet), witte wijn (of droge sherry), gepelde tomaten (of tomatenketchup), sinasappelsap (officieel vers geperst maar uit een pak smaakt prima).

Snij de uien in ringen en bak ze tot ze glazig zijn. Intussen vlees kruiden en de witte wijn, tomaten en sinasappelsap mengen.
De verhouding van de wijn, tomaten en sinasappelsap hangt af van de smaak deze ingredienten. Officieel is het 1/3 wijn, 1/3 tomaten, 1/3 sinasappelsap maar uit ervaring weet ik: als de saus koud lekker, dan is ie het warm ook. Ik begin meestal met halve liter totaal en maakt hem op smaak af tot ca 750 cc.
Zijn de uien glazig, haal ze uit de pan, schroei het vlees dicht in het achtergebleven vet. Uien weer toevoegen evenals de saus en laten pruttelen tot het vlees klaar is. Indien nodig kan de saus gebonden worden.
Lekker met rijst of aardappelpuree.

Ik maak altijd extra veel, opwarmen en invriezen gaat prima en mijn kinderen komen meestal langs als ze horen dat we dit eten.

Macha heeft ook lekkere recepten op haar weblog staan. http://alleswatikben.web-log.nl/categorie/219449 klik op de link om naar haar log te gaan.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Lekkere recepten

0 Reacties op “Recept van Toke

  1. Wil

    Lijk mijn een heel lekker recept en zo kom je ook van je droge sherry af
    WIL

  2. Ja Wil jij komt het niet opdrinken 😀

    Liefs As

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s