Toeristje gespeeld en Mellis geweigerd

We hebben een drukke week achter de rug. Woensdag avond kwam een vriendin en haar man onverwacht langs. Ze zaten vreselijk te zweten in het Rotterdamse terwijl het hier heerlijk was met een briesje. Dus ze zijn uit de stad gevlucht en hier aangeschoven. Was vreselijk gezellig.

Vrijdag had ik een vergadering van het clientenpanel over de nieuwe WMO verordening, ook erg interesant moet ik zeggen.

Zaterdag was mijn mannetje vrij en die kwam op het idee om smiddags "even" naar Volendam te rijden. Waren we nog nooit geweest dus waarom niet. Het was niet al te ver. Volendam zelf is een lief stadje hoor,maar geen moer te beleven. Allemaal vreselijke keitjes om over te rijden met je rolstoel dus in mijn geval geen succes. Dus maar lekker wat gedronken op een terrasje en daarna weer weg. We kwamen langs Schiphol,dus dan MOET Assie echt even naar de opstijgende vliegtuigen kijken. Wat blijft dat toch een ongelofelijk gaaf gezicht om die grote joekels de lucht in te zien gaan. Ik voel me dan ook net een klein kind 😉

Daarna had Thom bedacht dat we wel gezellig konden gaan wokken in het restaurant de Gouden Wok boven de A4. Nou niet dus, want Mellis werd keihard geweigerd. Ook met de belofte dat hij niet langs de buffetten mee zou lopen mochten we niet naar binnen. Ook met de uitleg dat Mellis een officieel hulpmiddel is en weigering niet mag, mochten we niet naar binnen. Argument: Daar worden me klanten ziek van!

Wij waren zo ongelofelijk kwaad, dat we deze meneer beloofd hebben dat hij nog van ons zou horen. Hulphonden EN blindegeleide honden worden geweigerd. Nou vraag ik je!!!! Ik ga dus ook morgen in conclaaf met de warenwet om iets zwart op wit te krijgen. Nergens doen ze moeilijk over een hulphond, in tegendeel,maar bij de Gouden Wok wordt je geweigerd. Dit gaat een leuk staartje krijgen.

Maar goed, het was reeds rond 6 uur,dus we kregen wel trek. We hebben dus maar met onze oude vertrouwde Italiaan gebeld en die hadden nog wel een plekje. Mellis een lekkere verse bak water en een kluifje is vaste prik daar.

Het was een rare avond waar we erg melig van werden. Thuisgekomen hebben we nog tot 1 uur films liggen kijken. Gewoon gezellig dus.

Vandaag moet Thom werken voor de taxi, een ritje naar Waspik en een ritje Sneek. Hier in het dorp is braderie daar gaan Mellis en ik even heen. Vanavond komt mijn dinnetje haar kat weer halen, de logeerpartij is over.

Vanavond eten we lekker ham met meloen, soep en nog wat koude salade. Kliekjes dag dus. Lekker flesje rose erbij en wij hebben het weer naar ons zin.

Allemaal een fijne dag!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

0 Reacties op “Toeristje gespeeld en Mellis geweigerd

 1. Eempje

  N ou nou wat een belevenissen zeg, maar dat van dat restaurant is echt belachelijk. maar ben benieuwd wat de warenwet hier op zegt. nou een fijne dag, emilie

 2. Toke

  Weg met die reclame: niet mokken, lekker wokken.

 3. Is het weer zo, konden ze het weer eens niet laten. Belachelijk. Ga maar in conklaaf met de warenwet. Want voor winkels staat er wel inderdaad wat op papier maar voor eetgelegenheden niet. Belachelijk.

  Maar toch ik vraag me af of zij hier iets aan doen. Het is helaas een algemeen probleem. Niet voor niets is er een speciale site in het leven geroepen http://www.helphulp honden.nl
  Hier kun je melding maken van je weigering en kun je een petitie tekenen die naar de kamer gaat.

  Het is toch te zot voor woorden dat een geregistreerd hulpmiddeld. ja want daar vallen onze hondjes onder. geweigerd worden in winkels, eetgelegenheden, dierentuienen of noem maar op. Ze vragen toch ook niet of je je protese even buiten laat staan!!!

 4. Nouja wat belachelijk zeg. Meestal is het juist geen probleem of staat er dat hulp/geleidehonden wel mee mogen maar “gewone” honden niet. Ach ze waren zeker bang dat eters na jullie de hond in de pot vonden 😉

 5. Het is echt te zot voor woorden dat je geweigerd bent!!

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s