Hulphonden

Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over hulphonden, wat ze doen en hoe je ze krijgt.
In de aanvraag procedure is het een en ander veranderd sinds een hulphond een officieel middel is en via de AWBZ wordt verstrekt. Een aanvraag kan je doen op 2 manieren: via de zorgverzekraar of vie hulphond Nederland. Vaak krijgt men van de zorgverzekeraar een negatieve beschikking maar vind Hulphond Nederland dat men toch recht heeft op een hond en krijgen deze mensen alsnog een hulphond verstrekt. Maak je dus niet te druk om een negatieve beschikking.
Hulphonden zijn er voor veel dingen. Mellis doet voor mij bijvoorbeeld kleding uit trekken, jas uitrekken, de was uitt de machine halen, dingen van de grond oprapen, hij brengt een hoop gezelligheid, je moet ermee naar buiten, en komen je troosten als je verdrietig bent. Ook traint Hulphond signaalhonden, die een aanval van iets voelen aankomen, en een heel groot streven van Hulphond is om mensen uit een sociaal isolement te halen.
Zo zijn er dus heel erg veel redenen om een hulphond verstrekt te krijgen, en denk dus niet niet dat je er toch geen recht op heb. Laat dat bepalen door de medewerkers van hulphond Nederland en vraag ten alle tijde een aanvraagfomulier aan.
mocht je drempevrees hebben mag je mij ten alle tijde mailen. Jullie kunnen meer terug vinden op de site van Hulphond Nederland Voor vragen kunnen jullie daar terecht en natuurlijk bij mij. Er komt net via de mail nog een aanvulling van Hulphond Nederland die ik hier even onder plak.Aanvulling van Joop Mekke nazorg trainer bij SHN
Aanvraag via Hulphond nederland gaat als volgt: Men vraagt een aanvraagformulier aan bij SHN. Deze aanvraag dient ingevuld te worden opgestuurd naar de zorgverzekeraar. Een kopie van de aanvraag sturen naar Hulphond Nederland. Een instructeur van Hulphond Nederland maakt vervolgens op korte termijn een afspraak voor een Praktisch Indicatie bezoek. Indien men van de zorgverzekeraar uiteindelijk een negatieve beschikking krijgt, maar er is wel een positief praktisch advies van SHN en een positief medisch advies (rapport ergotherapeut, argonaut of revalidatiearts), dan kan men alsnog in aanmerking komen voor een hulphond via Stichting Hulphond Nederland. Iedereen een hele fijne dinsdag.

Liefs Astrid en mellis

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

0 Reacties op “Hulphonden

 1. Goed van je dat je dit hier neerzet. Hopelijk hebben meer mensen hier wat aan!

  Fijne dag Astrid en een knuf voor Mellis.

  Liefs Ikke

 2. Hoi Astrid ik vind het een geweldig initiatief, altijd al gevonden hoor. Tja en wat die inbraak betreft het helpt toch niet om je kwaad te maken ik hoop dat ze ooit flink tegen de lamp lopen verder moet je zoiets maar laten rusten, is slecht voor het hart en er is gelukkig niets met de dieren gebeurd dat had ik een ramp gevonden. Nou een kuf en mellis een aai

 3. Ik denk dat het heel goed is dat je deze informatie hier plaatst. Het is voor iedereen prettig om tenminste een beetje onafhankelijk te zijn en een hond die je ook nog kan troosten (als dat nodig is). Op de een of andere manier zijn dieren daar toch gevoelig voor. Gewoon van genieten en ik hoop dat een aantal anderen hier ook baat bij hebben.

 4. Een geweldige instelling. Een hulp-hondenmok staat hier al jaren in de kast! Super deze honden! Ik heb zelf twee labjes, helaas door mij niet zo goed opgeleid als een hulphond, maar mij net zo dierbaar!
  Gr 10

 5. Nou Skatteke, je weet precies wat iemand nodig heeft en wat jij kunt doen om iemand blij te maken en hoop te geven! Super! Ik ben je er in ieder geval razend dankbaar voor, maar dat weet je al wel!
  Keep up the good work!
  Kusssss Ko.

 6. Cor

  Je bent een toppertje heb ik gelezen op de weblog Wenshoekje.
  Groetjes Cor

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s