Hulphonden

Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over hulphonden, wat ze doen en hoe je ze krijgt.
In de aanvraag procedure is het een en ander veranderd sinds een hulphond een officieel middel is en via de AWBZ wordt verstrekt. Een aanvraag kan je doen op 2 manieren: via de zorgverzekraar of vie hulphond Nederland. Vaak krijgt men van de zorgverzekeraar een negatieve beschikking maar vind Hulphond Nederland dat men toch recht heeft op een hond en krijgen deze mensen alsnog een hulphond verstrekt. Maak je dus niet te druk om een negatieve beschikking.
Hulphonden zijn er voor veel dingen. Mellis doet voor mij bijvoorbeeld kleding uit trekken, jas uitrekken, de was uitt de machine halen, dingen van de grond oprapen, hij brengt een hoop gezelligheid, je moet ermee naar buiten, en komen je troosten als je verdrietig bent. Ook traint Hulphond signaalhonden, die een aanval van iets voelen aankomen, en een heel groot streven van Hulphond is om mensen uit een sociaal isolement te halen.
Zo zijn er dus heel erg veel redenen om een hulphond verstrekt te krijgen, en denk dus niet niet dat je er toch geen recht op heb. Laat dat bepalen door de medewerkers van hulphond Nederland en vraag ten alle tijde een aanvraagfomulier aan.
mocht je drempevrees hebben mag je mij ten alle tijde mailen. Jullie kunnen meer terug vinden op de site van Hulphond Nederland Voor vragen kunnen jullie daar terecht en natuurlijk bij mij. Er komt net via de mail nog een aanvulling van Hulphond Nederland die ik hier even onder plak.Aanvulling van Joop Mekke nazorg trainer bij SHN
Aanvraag via Hulphond nederland gaat als volgt: Men vraagt een aanvraagformulier aan bij SHN. Deze aanvraag dient ingevuld te worden opgestuurd naar de zorgverzekeraar. Een kopie van de aanvraag sturen naar Hulphond Nederland. Een instructeur van Hulphond Nederland maakt vervolgens op korte termijn een afspraak voor een Praktisch Indicatie bezoek. Indien men van de zorgverzekeraar uiteindelijk een negatieve beschikking krijgt, maar er is wel een positief praktisch advies van SHN en een positief medisch advies (rapport ergotherapeut, argonaut of revalidatiearts), dan kan men alsnog in aanmerking komen voor een hulphond via Stichting Hulphond Nederland. Iedereen een hele fijne dinsdag.

Liefs Astrid en mellis

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s