Nacht

Dit boek was een tip van een vriendin en het schijnt nogal aangrijpend te zijn. Ik was eigenlijk in een ander boek bezig maar door mijn vreselijk slechte concentratie vermogen hoop ik dat dit boek beter gaat. Hieronder een korte beschrijvingElie Wiesel is geboren in een Hongaars getto en werd als kind naar de de nazi-vernietigingskampen Auschwitz en Buchenwald gezonden. Nacht is een openhartig en diep ontroerend verslag van de verschrikkingen die zich daar hebben afgespeeld. Het wordt verteld door de ogen van een joodse jongen, die er ongewild getuige van was hoe zijn moeder en zusje direct na aankomst in het kamp naar de gaskamer werden gestuurd, en hoe zijn vader van uitputting stierf na de gedwongen mars naar Buchenwald. Nacht is het meesterwerk van Elie Wiesel, dat voor het eerst verscheen in 1958. Samen met de boeken van Imre Kertész en Primo Levi behoort het tot de aangrijpendste getuigenissen over de Tweede Wereldoorlog. Voor deze nieuwe uitgave heeft Wiesel het herzien en een nieuw voorwoord geschreven, waarin hij ingaat op het voortdurende belang van het boek.Nacht is een indrukwekkend pleidooi om nooit te vergeten tot welke onmenselijkheid de mens in staat is. Op een doordringende en krachtige manier, even persoonlijk als Het achterhuis van Anne Frank, brengt Nacht het kwaad in zijn meest extreme vorm opnieuw tot leven.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Boeken, wat lees ik

0 Reacties op “Nacht

 1. Lieve Astrid,

  Bedankt voor je lieve berichtje op mijn punt. Ik heb de award al er bij gezet hoor. En dat boek lijkt mij ook erg interesand om te lezen. Ik wens je een fijne avond.

  Dikke knuff Daantje

 2. Ben niet echt een lezer.
  Dus kom ik je even een nacht knuffie brengen

 3. Lijkt me een interesant boek.

 4. volgens mij is er een aantal maanden geleden een uitzending geweest van Oprah waarin hij te gast was, zij heeft samen met hem het concentratie kamp bezocht, was een zeer bijzondere en indrukwekkende uitzending vond ik.
  groetjes an

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s