de Til lift

Kansen kloppen vaak maar heel stilletjes aan de deur.Luister daarom goed.

Gisteren middag was Hennie dus hier voor een extra opfris cursus voor Marry mbt de tillift. Ze was er best wel lang uit geweest door haar knie dus dan is een opfrs lesje nooit weg. Ik dus de lift in. Dit is niet meer gebeurd sinds ik geopereerd ben omdat het te belastend was. Eigenlijk is dat nu nog wel zo, terwijl ik er voor die tijd wel eens in ging liggen zoals een hangmat,lekker voor de buis of met een boek. Echt heerlijk. Maar ik kreeg vragen hoe dat dat werkt en eruit ziet dus ik heb een foto opgesnord en erg fraai en charmant ziet het er niet uit,maar het is erg functioneel.
Door deze lift kan ik vanuit mijn bed getild worden zo de douchestoel in, of de rolstoel in. Ik maak nog teveel transfers en dat doe ik zelf omdat dat sneller gaat. Uiteraard met alle gevolgen van dien dat mijn gewrichten blijven luxeren ( uit de kom schieten ). Dus ik heb me voorgenomen om in ieder geval met douchen de lift te gaan gebruiken. Het doet nog wel pijn binnen in mijn buik,maar ja dat doet het toch wel en dan is dit denk ik de minst kwade van de 2.
Daarna natuurlijk moe,maar ja, ik wil dat er op mij geoefend word omdat ik in die lift lig. Wil je meer weten over deze aanpassingen kijk dan eens op Tilcentrum Daar vind je meer info hierover. Als je meer informatie wilt over woningaanpassingen kan je eens surfen naar Intermobiel, wil je meer weten over de kleine dagelijkse aanpassingen kan je of bij Intermobiel terecht of bij hulpmiddelen advies centrum. Zo zijn er natuurlijk vele sites waar je dingen kunt vinden over aanpassingen maar dit zijn wel de meest prominente. Sommige worden vergoed door de WMO (= gemeente) en sommige door de AWBZ, zoals bijvoorbeeld mijn computer tafel. Kortom, veel te vertellen over hulpmiddelen. Mocht je een vraag heben, stel hem gerust.
Liefs Astrid

12 reacties

Opgeslagen onder Woning perikelen

12 Reacties op “de Til lift

 1. Dan had ik het toch goed met die til lift.
  Maar je blijft lachen he, je ligt er zo vrolijk bij in je liftje.
  En gelukkig maar dat al die dingen er zijn he..
  Meis een goed weekend en een knuf van Cyber Oma

 2. Joh, wat lijkt me dat een heerlijke hangmat om in te liggen.
  Het is weer eens een ander liggen of zitten als in de stoel of bed toch?
  Als ik niet veel op jouw blog kom, dan ligt het eraan dat ik vaak niet doorkom.
  Het is soms heel moeilijk en ik zit vaak vast.
  Heb het ook al aan Chris gevraagd hoe dat kan, maar hij weet ook geen oplossing.
  Ik wens je een heel fijn weekend.

 3. Hallo Astrid,
  Via BloggersOnLine ben ik bij jouw weblog langsgekomen en las o.a. rechtsboven het verhaal over de strandrolstoelen. Ik woon op Scheveningen. Daar hebben ze ook van die strandrolstoelen. Maar ik zie zelden dat ze gebruikt worden. Mijn moeder is ook een rolstoelpatient. Zo besef ik, hoe moeilijk bereikbaar of begaanbaar veel dingen zijn voor rolstoelen. Volgestouwde winkels, schuinaflopende stoepen, fout geparkeerde auto’s. Jij zult het rijtje beter kunnen aanvullen dan ik.
  Je ziet er trouwens stralend uit op het fotootje bij Even Voorstellen. Complimentjes!!
  Babs

 4. Mijn moeder heeft bijna 10jaar terug een hele zware herseninfart gehad. Ze is rechts verlamd en heeft een zeer ernste vorm van afasie: ze kan bijna niet praten, niet schrijven en een beetje lezen. Taal begrijpen is ook moeilijk voor haar. Ze wordt volgende maand 82jaar. Dus allerlei oudemensenkwaaltjes komen er ook nog bij. Vlak voor Kerst heeft ze haar sleutelbeen gebroken. Dat was ‘gelukkig’ aan de rechtse verlamde kant. Ze woont in een verzorgingstehuis. Pa overleed 7 jaar terug.

 5. Was het lachen met de opfriscusrus? Lijkt me beter om in de lift te zitten, dan al die luxaties. Is voor je spieren enzo ook niet goed.

  Fijne dag nog!
  Enne, bedankt voor je leuke plaatje!

  Liefs Konnie

 6. Ik vind getild worden doodseng. Ik weet dat er veel hulpmiddelen zijn 😉 Fijne vrijdag verder Astrid xus nel.

 7. Kom je ff een goed weekend wensen !

 8. Handig zo`n tillift.Volgens mij hadden jullie de grootste lol, je ligt zo lekker te lachen.

  Een gezellig en relaxt weekendje!
  Groetjes Sjoukje

 9. lieve astrid, knusse foto hoor! ik voel me weer ietsje beter, doe nog rustig aan hoor……knus weekend, liefs rietje

 10. Jos van Bommel

  Ha Astrid,volgens mij lezen ze niet alles. Hoe kan je nu zeggen: volgens mij heb je de grootste lol? je schrijft zelf dat je van de twee slechste dingen de minds slechte moet kiezen.Een heel fijn weekend voor jouw en Thom.Groetjes Jos en Jenny.

 11. Jos van Bommel

  Ha Astrid,volgens mij lezen ze niet alles. Hoe kan je nu zeggen: volgens mij heb je de grootste lol? je schrijft zelf dat je van de twee slechste dingen de minds slechte moet kiezen.Een heel fijn weekend voor jouw en Thom.Groetjes Jos en Jenny.

 12. Bedankt voor je berichtje op mijn weblogje…en voor het welkom!!!

  Groetjes
  Natascha

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s