Te Moe en overwinning

Ik ben nog steeds helemaal af geserveerd. Te moe eigenlijk om ook maar wat te doen. Ik moet nog wel wat werk doen vandaag, beloofd is beloofd. gelukkig kan het allemaal vanuit huis.

Verder doe ik het erg rustig aan vandaagen zie ik wel hoe de dag loopt. Ik moet ook even bijladen voor zondag, want dan gaan we nog even naar oma. Zij heeft aangegeven haar kleinkinderen nog even te willen zien. Dan moet ik dus weer in de auto en daar zie ik enorm tegenop na woensdag, maar ja ook hier, wat moet dat moet….

Onderstaande bericht stond in de krant gisteren. Na 5 jaar ploeteren is het dan toch gelukt. De mensen in Hoek van Holland zijn blij want die kunnen weer normaal reizen. Gisteren was er zelfs een client die aan Thom een bosje bloemen voor mij had gegeven omdat hij zo blij was. Nou lief toch? Hieronder het persbericht:

Uitbreiding Vervoer Op Maat komt eraan! De bereikbaarheid van Rotterdamse (zorg)voorzieningen is al jaren een doorn in de ogen van vele Hoekse bewoners. Met de huidige VOM regeling zijn er slechts vijf zones bereikbaar. Bestemmingen van zes of meer zones worden door Valys uitgevoerd. In de praktijk betekent dit voor de Hoekse bewoners dat er regelmatig aanspraak moet worden gemaakt op de Valys-regeling, omdat niet alle zorginstellingen in Rotterdam binnen de vijf zones vallen. Dit gaat ten koste gaat van het sociaal / recreatieve vervoer. Zowel vanuit de deelgemeente, als ook vanuit verschillende instanties, is hiervoor veelvuldig aandacht in Rotterdam gevraagd. Gelet op de specifieke ligging van Hoek van Holland ten opzichte van de stad heeft portefeuillehouder Hestia Reukema vorig jaar in het Wijk Aktie Programma Sociaal (WAPS) nadrukkelijk op deze situatie gewezen. Mede in het kader van het bevorderen van de mobiliteit van ouderen en van mensen met een beperking was er sterk behoefte in Hoek van Holland naar verbetering van de VOM regeling. Zowel Astrid van der Helm (voorzitter van het Gehandicapten Platform), het W2ZV ( Platform voor ouderen en gehandicapten) als ook het Senioren Platform hebben hun contacten aangewend om aandacht te vragen voor de situatie van de Hoekse inwoners die gebruik maken van Vervoer Op Maat. Groot was afgelopen week dan ook de blijdschap met het bericht uit Rotterdam dat er een wijziging komt, zodat er naast de vijf zones altijd binnen het Rotterdams grondgebied met VOM gereisd kan worden. Zelfs al zijn het negen zones. Portefeuillehouder Hestia Reukema ging dan ook onmiddellijk met een bos bloemen naar Astrid van der Helm. Voor Astrid ging een langgekoesterde wens in vervulling. Zij heeft zich hiervoor als voorzitter van het Gehandicapten Platform Hoek van Holland enorm ingespannen. Dit bewijst des te meer het belang om gezamenlijk een probleem op te pakken, de krachten te bundelen en vervolgens SAMEN te scoren. De ingangsdatum van de uitbreiding is nog niet bekend, maar zal niet lang op zich laten wachten. U wordt hierover via de Hoekse Krant geïnformeerd!

Allemaal een fijne dag, Liefs Astrid

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s