Leef Nu

Het is weer maandag, het frisse begin van een nieuwe week. Ook is het vandaag bevrijdingsdag. 5 mei 2008. Bij ons thuis is bevrijdingsdag altijd een feestdag geweest. Het was natuurlijk al een feestdag, maar ook mijn broertje is jarig vandaag. Hij weet dus niet beter dat de vlag uithangt op zijn verjaardag. Broer(tje) van Harte!

Een dag als deze wijst ons er maar weer eens op hoe belangrijk het is om Vandaag te leven, en eigenlijk is vandaag nog te lang. Eigenlijk moet je NU leven, straks kan het over zijn…. Dit bedoel ik niet negatief hoor. Je weet dat je nu leeft en over een uur weet je dat niet. Mensen leven op de automatische piloot. Genieten doe je dat eigenlijk wel? Kan je genieten van een vogel in je tuin, een leuk gesprek via de mail, een onverwacht bezoekje van een vriendin, een telefoontje van een dierbaar iemand? Ik wel, ik geniet elk moment van de dag. Of ik nu bezig ben met mijn werk of Mellis aan het uitlaten ben, het maakt niet uit. Ik kan tegen mezelf zeggen dat ik alleen de dingen doe waarvan ik met volle teugen geniet op welke manier dan ook.

Kan jij dit ook tegen jezelf zeggen? Als je hierop NEE moet antwoorden, waardoor komt het dan? Als je weet waar aan het ligt zou je het misschien kunnen veranderen. Maar ach, misschien wil je het niet veranderen en ben je gelukkig op de manier waarop je leeft op dit momemt.
Mijn motto is in ieder geval "leef nu" en niet over een uur.

Nick en Simon hebben er een heel treffend lied over gemaakt. Ik moet zeggen dat deze 2 mannen mooie nummers maken met soms hele treffende dingen. Luister er eens naar zonder het gelijk te verooordelen…

Advertenties

9 reacties

Opgeslagen onder Persoonlijk

9 Reacties op “Leef Nu

 1. Goh, wat een diepzinnig onderwerp voor de maandagmorgen! Maar je hebt helemaal gelijk. En ik kan zeker van elke dag genieten en van het goede leven dat ik heb. Maar het is vaak wel zo, dat ik denk: straks, over een paar jaar, als mijn man met pensioen is, dan… Maar wie zegt dat die tijd je gegeven is? Gelukkig weet je het allemaal niet.
  Wat een heerlijke foto van jou in je hangmat! Lekker he, dit weer? Geniet ervan. Groetjes!

 2. hetty wieringa

  Goeiemorgen Astrid,

  Wat weet je het weer treffend te verwoorden. Nou ik denk dat je mijn antwoord al wel weet.
  Bevrijdingsdag een feest, ja voor mij ook nog steeds, vanmorgen heeft mijn man de vlag al weet uitgestoken en die wappert vrolijk voor het huis.
  Het is een dag die we niet mogen vergeten.
  Vandaag ook weer een mooie dag lekker zo uit met Mayca.

  groetjes Hetty

 3. Fijne bevrijdingsdag en gefeliciteerd met je broer !

 4. goedemorgen astrid, ook ik leef op die manier…..alleen heb ik (nog) wel de druk dat ik in de re-integratie zit en nog eens aan ’t werk moet……maar hoe ik nú leef bevalt me goed…..dus hopelijk krijg ik ook ’n keer bericht dat ik geen sollicitatieplicht meer heb……afkeuren lukt niet…….vinden ze me nog te goed voor…..wat ’n knusse foto in je hangmat!!!! ik lag gisteren op m’n balkon, had ik eerst schoongeschrobt……..heerlijk…en dat boek van Yvonne Kroonenberg is heerlijk om te lezen……..fijne dag…….liefs rietje

 5. Goedemorgen Astrid ik leef echt per dag en dat kan heel vreemd klinken, maar morgen zou zo maar niet meer kunnen zijn … Fijne maandag xuss Nel.

 6. Lieve Astrid, Als er iets is wat ik geleerd heb de afgelopen jaren…dan is het wel het NU leven. Carpe Diem is dan ook mijn motto. Wens je een hele fijne en zonnige bevrijdingsdag toe.Liefs:Wilma.

 7. Hallo lieffie,

  Tja leven met de minuut zou ik zeggen, leef en geniet van alles en iedereen om je heen, ik weet dat jij dat doet, en wij ook !!! Vandaag kwam Desiree, Marcel en onze kleindochter even buurten …. heerlijk genieten dus weer, lekker even naar buiten geweest en nu uitrusten achter de PC…..

  Dikke knuffelkus je dinnetje Marjan

 8. Je hebt helemaal gelijk Astrid. Alleen lukt het niet altijd.
  Gefeliciteerd met je broer!
  Liefs Lisette

 9. Annelies Steenbrink

  Astrid, ik ben het helemaal met je eens en de nieuwsberichten van vandaag en gisteren bewijzen je gelijk: het kan zomaar over zijn en dan is het jammer als je niet hebt genoten toen het kon! ik wens je een zonnige week. Enne gefeliciteerd met je broer!

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s