Cradle 2 Cradle

Van wat we krijgen kunnen we bestaan, maar van wat we geven kunnen we leven.

De gedachte kunnen we natuurlijk weer op verschillende manieren interpreteren, maar gebruik hem vandaag eens voor het werk. Binnen onze werkgroep wonen gisteren hebben we een erg interesante dvd gezien. Het ging over "afval is voedsel" . Wat heeft dat nou met wonen te maken zul je denken. Nou dat dachten wij ook aan het begin van de dvd. Maar dit principe Crade 2 Cradle wordt tegenwoordig op alles toegepast. Stoelen van vliegtuigen die na gebruik weer volledig biologisch afbreekbaar zijn, kleding, verpakkingen, de hele fabriek van Ford Amerika is volgens dit principe gebouwd en zelfs Nike heeft volledig afbreekbare schoenen in hun assortiment. Dus waarom dan niet bouwen op deze manier. De 1e huizen zijn al neergezet. Zelfs China doet mee aan dit project. Huizen die tot en met de laatste steen volledig terug gegeven kunnen worden aan de natuur, als ze afgebroken moeten worden. Wat krijg je daardoor, juist een schoner milieu.
Kortom een waanzinnig inspirerend idee. Een idee dat realiseerbaar is en ook nog eens winstgevend. Daar gaat het natuurlijk om, het moet wel commercieel zijn en geld in het laatje brengen. Er is ook een boek van. Mijn collega had dit bij zich en Toke en ik gaan ons er eens verder in verdiepen in Spanje en dit boek lezen. Gho, het was echt super interesant. Ik ga vanmiddag even de rest van de docu kijken op internet. Het is ooit een uitzending geweest van het VPRO programma Tegenlicht.

Gisteren was dus een inspirerende middag. Vandaag is het zaterdag en lekker rustig hier. Thom is werken, en gaat daarna gelijk de scoot ophalen van Toke, want die nemen wij mee. Kunnen zij weer het hout voor het terras meenemen. Kortom, de voorbereidingen zijn in volle gang.

Een fijne zaterdag!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s