Hongarije zit erop

We hebben toch het 1 en ander gezien de afgelopen weken. Ik kan niet anders zeggen dat Hongarije met zijn oude stadjes een mooi land is. Toch zou ik er niet nog eens voor kiezen om naar Hongarije te gaan. Het land is erg rolstoel onvriendelijk. Met een handbewogen rolstoel is het misschien allemaal net te doen, maar met een elektrische niet. Van op en afritjes hebben ze nooit gehoord. Je stuitert je stoel uit door alle kinderkopjes die overal liggen. Natuurlijk hoort dit bij de oude steden, dat begrijp ik ook wel. Maar het is voor mij een reden om het niet nog een keer te doen.

Vooral het oude gedeelte van Boedapest, met zijn kerk en bucht waren erg mooi, maar erg ontoegankelijk. De kerk stons in de steigers, de musea in het paleis waren dicht. De musea in het Paleis waren wel goed toegankelijk zei Thom, maar ja, gesloten, niets aan te doen dus. Het kost je wel wat moeite om er te komen, want je bent uit elkaar gerammeld voor een bezoekje aan dit stadsdeel. Ik had het ook weer niet willen missen hoor. Wat trouwens wel frappant is, dat er nergens rolstoelplekken zijn, maar je er geen parkeergeld hoeft te betalen op vertoon van je GPK (gehandicapten parkeer kaart). Erg bijzonder op een plek waar je verder geen enkel restaurantje in kan om wat te eten of een kop koffie te drinken.

Het andere deel van de stad, Pest, is beter te doen. Je moet echter geen winkel in willen, want ook daar rol je tegen hoge opstappen en trapjes aan. Maar je ziet mooie gebouwen, mooie winkels, en natuurlijk niet te vergeten de ontzettend mooie Donau. Ook een tochtje op de rondvaartboot is ons niet gelukt. We hebben niet goed kunnen vinden waar we precies moesten zijn. Of je dus met een rolstoel de boot op kunt om te genieten van een tochtje over de Donau, dat weet ik niet.

Het huisje was heerlijk. Goed aangepast en goede bedden. De tuin was omheind en dat was weer heerlijk voor de honden. In het huis zelf kan je goed uit de voeten met een rolstoel. Overal genoeg draai ruimte, een grote douche, 2 slaapkamers, waarvan 1 erg goed te doen met de rolstoel. De keuken is niet onderrijdbaar, maar dat is geen grote ramp voor mij in de vakantie. Je kan voor en achter het huis goed komen. Als je compleet afhankelijk zou zijn van je bed, dan kan je via de achterkant goed naar binnen door de openslaande deuren. Je kan dan met de tillift de douche in. Een douchebrancard kan op aanvraag neergezet worden en kost niets extra’s. Voor meer informatie over dit huis kijk maar eens op:klik hier

Het land zelf is in vergelijking met NL erg goedkoop. Je kan goed buiten de deur eten en boodschappen doen voor weinig geld. Hier hebben wij in elk geval niet bezuinigd omdat we relatief veel thuis zijn geweest. We hebben heerlijk kunnen lezen, internetten, tv kijken, buiten gezeten en uitstapjes gemaakt.

We zijn echter al woensdagmorgen vertrokken uit Hongarije en zijn doorgereden naar Oostertrijk. Aangezien ik het helemaal gehad had in Hongarije en eigenlijk wel naar huis wilde, kwam Thom op het idee om even nog een paar dagen naar Oostenrijk te gaan. Gelukkig lig ik goed in de auto dus dat was geen probleem. We hebben een hotelletje gezocht via internet. Morgen gaan we dus verder met het verslagje Oostenrijk, dus gaan jullie nog een paar dagen mee naar de sneeuw?

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s