Tot op het bot

Photobucket

Kathryn Fox is huisarts met een bijzondere belangstelling voor forensisch onderzoek. Ze woont in Sydney, en werkt ook als freelance medisch journalist. Naast haar passie voor medische wetenschap en boeken is ze ook actief betrokken bij een alfabetisering’s programma voor inheemse bevolkingsgroepen. Kathryn is altijd al dol op schrijven geweest. Vroeger schreef ze brieven aan denkbeeldige personen, en in een dagboek. Fox heeft nog 2 thrillers geschreven, Without Consent en Malicious Intent, deze zijn niet vertaald in het Nederlands.

Het personage Kate Farrer wordt in de eerdere boeken van Fox al geïntroduceerd, maar voor wie haar vorige boeken niet in het Engels gelezen heeft, blijft dat een raadsel. We maken dus voor het eerst kennis met Kate Farrer, net terug van verplicht verlof van 3 maanden, na een heftige gijzeling. Ook maakt Kate kennis met haar nieuwe partner, Olivier Parke. Olivier is nieuw bij moordzaken en dit is zijn eerste echte moordzaak.

Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden; verbrand, bevroren en verminkt. Na de autopsie blijkt dat deze vrouw ook onlangs is bevallen, maar in het huis wordt geen baby gevonden. Kate en Olivier zijn er op gebrand zo snel mogelijk te achterhalen of deze baby nog leeft. Al snel dient zich echter een nieuwe zaak aan, en Kate en Olivier worden wegens personeels tekort van deze zaak afgehaald. Omdat de baby nog steeds niet terecht is, vrezen ze voor het leven van deze vermiste baby. Candice wordt vermist, een dochter uit een welgestelde familie. De verdenking valt al snel op Mark Dobbie, de ex vriend van de zus van Candice. Er worden foto’s gevonden in zijn huis waar bewusteloze vrouwe op staan. Maar wat hebben deze met elkaar te maken? In de derde zaak wordt het verbrande lijk van de zwaar lichamelijk beperkte Brett Spencer gevonden. Deze zaak lijkt met de andere twee zaken in verbinding te staan. Maar op welke manier? Al snel is niets meer wat het lijkt in deze zaak. Ook heeft Kate het gevoel dat ze zelfs haar nieuwe partner Olivier niet kan vertrouwen. Is hij corrupt? Is hij niet wie hij zegt wie hij is? Is hij de moordenaar?

In de inleiding van het boek wordt er verteld dat hoofdpersonage Kate Farrer, terug is van verlof na een traumatische gijzeling. Erg jammer, want Tot op het Bot is het debuut van Fox in Nederland, waardoor de Nederlandse lezer geen idee heeft wat er met Kate is gebeurd. Je leert de hoofdpersonages goed kennen, en voel je de spanning die Kate en Olivier op hun eerste werkdag hebben. De plotwendingen blijven elkaar in een hoog tempo opvolgen. De vraag wie de verbrande vrouw nu is blijft door je hoofd spoken. Het is een boek met redelijk veel spanning. Ondanks dat het verhaal soms even in lijkt te slapen, is dit niet storend in het verhaal. De hoofdstukken zijn niet zo lang, en de schrijfstijl lekker vlot, waardoor het boek lekker weg leest. Op de kaft van het boek wordt Fox vergeleken met Katy Reichs en Patrcia Cornwell. Dit is op dit moment echter nog te hoog gegrepen. Reichs en Cornwell zijn beter in het schrijven van moeilijk te ontrafelen plots.

Photobucket

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s