Herfstlied – Simone van der Vlugt

Photobucket

Na haar vorige boek, Blauw Water heeft Simone van der Vlugt wat mij betreft geen verdere introductie nodig.

We gaan de wereld van de journalistiek in en maken kennis met Nadine. Ze verzorgt samen met een andere collega de cultuur pagina van het Leidsch Dagblad. Nadine wil graag schrijfster worden, en is haar droom aan het realiseren. Nadine is weduwe en moeder van een tiener dochter, Mariëlle. Leiden wordt opgeschrikt door een aantal moorden. Nadine en haar collega’s zitten door hun werk bij de krant boven op het nieuws. Dan valt het hun op dat de vrouwen die vermoord zijn op Nadine lijken. Wat is er aan de hand in Leiden?

De personages worden goed neergezet in Herftslied. De lezer voelt zich verwant met Nadine en haar dochter Mariëlle. Ook beste vriendin Sigrid sluit je gelijk in je hart. Het verhaal speelt zich af in Leiden en Amsterdam. Het boek is beeldend geschreven en dat zorgt ervoor dat je je tijdens het verhaal waant in Leiden en Amsterdam. Nadine, die al jong weduwe is geworden, wordt weer verliefd. Eelco, een uitgever is de gelukkige en het is liefde op het eerste gezicht van beide kanten. Gebruikt Nadine, Eelco om haar boek uit gegeven te krijgen of zijn ze echt verliefd?

Herfstlied leest zoals al de boeken van Van der Vlugt gemakkelijk weg. De plotopbouw is dusdanig goed neergezet, dat je pas op de laatste pagina duidelijkheid geeft. Dit maakt dat je door moet lezen tot je ogen er zeer van gaan doen. Tussendoor lees je de gedachtespinsels van de dader. Mede door deze gedachte spinsels wordt je als lezer regelmatig op het verkeerde spoor gezet. Herfstlied is een verhaal over vriendschap. Wie zijn je echte vrienden? Zou je jouw leven in handen van je vrienden durven te leggen?

Herfstlied is wederom een steengoede psychologische thriller van formaat. Het verhaal deed me soms denken aan Broeinest van Loes den Hollander. Ook in dit boek lees je de gedachtespinsels van de dader. Het is wat mij betreft zeker een compliment dat deze 2 boeken aan elkaar doen denken. Herfstlied is een thriller die je zeker gelezen moet hebben. Van der Vlugt bewijst met dit boek wederom, dat ze een auteur van formaat is, en thuishoort in de mooie rij van Nederlandse auteurs.

Photobucket

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Boeken, wat lees ik

4 Reacties op “Herfstlied – Simone van der Vlugt

 1. Ik ben zelf niet meer zo’n “leesster” maar ik zal mijn dochter zo jouw log laten lezen want zij is een liefhebster van Simone van der Vlugt!

  Groetjesss Astrid!!
  beuzeblaadje
  OT: Ga kijken of ik morgen de Vriendin Extra
  Mama editie nog kan vinden!

 2. heb het nog niet gelezen , maar wel in huis , dus ben er nu helemaal nieuwsgierig naar 😉
  Maar tijd ontbreekt me nu even om te lezen ….
  groetjes Lenie

 3. Ik heb dit boek liggen, maar ben eerst net begonnen in De Verbouwing van Saskia Noort.
  OT: Wij gaan in april naar Las Palmas, ben heel benieuwd!

 4. Ik heb deze al wel in huis maar nog niet gelezen ….Komt straks in de caravan wel weer…k heb al een heel stapeltje nieuwe liggen
  Fijne maandag voor jou
  Groetjes Sophia

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s