De Verbouwing – Saskia Noort

Photobucket

In De Verbouwing maken we kennis met Dr. Mathilde van Asselt. Mathilde is getrouwd met Rogier, een psychiater die met een burn-out thuis zit, en samen hebben ze een puber zoon Thom van 16. Mathilde is een succesvolle vrouw die haar eigen kliniek voor cosmetische chirurgie geopend heeft. Thuis is het een bende door een verbouwing die al jaren duurt, en Mathilde vlucht in haar werk.

Het openen van je eigen kliniek is een feestje waard. Maar het valt tegen. Rogier wil naar huis want hij voelt zich niet goed. Mathilde besluit om nog even te blijven en neemt nog een borrel aan de bar. Daar ontmoet ze Johan een vriendje van vroeger. Johan is op en top een foute man, en Mathilde valt voor hem. Ze wil er eerst niet aan toegeven, maar zwijkt voor de verleiding. Eindelijk een man die weet wat hij wil. Rogier – die uitgeblust en overspannen thuis zit – heeft zich op de verbouwing gestort, die op een holistische manier uitgevoerd moet worden. Het kost bakken geld, wat er eigenlijk niet is. Ze zitten al anderhalf jaar in de troep en Mathilde is het zat. Ze is haar leven zoals het nu is zat, ook Rogier. Johan is een aantrekkelijke man, die de oplossing biedt voor haar financiële problemen. Johan is “zakenman”. Mathilde voelt dat het niet klopt, maar zijn aanbod is niet te weigeren. Dan begint de ellende. Veel ellende. Het boek leest als een trein, soms een beetje te snel. Je leeft mee met Mathilde en haar problemen. Door de komst van Johan verandert alles.

Niet alles komt even geloofwaardig over in De Verbouwing. De kaft laat een vrouwengezicht zien dat in het verband zit. Hierdoor wordt je meteen al op een verkeerd spoor gezet. Ook de dames worden verbouwd in het verhaal, maar het is het hoofd onderdeel van het verhaal. Een echte thriller vond ik het niet omdat de spanning tot laat in het boek weg blijft. Het is meer een roman over een vrouw die het doel in haar leven kwijt is. Mathilde doet zich voor als een sterke vrouw die in alles de beste wil zijn. Niet alleen in haar werk, maar ook als echtgenote en moeder. Veel vrouwen zullen zich in Mathilde herkennen. Persoonlijk vind ik het niet het beste boek van Noort. In de zomer op het strand leest het heerlijk weg, dus het mag zeker niet ontbreken in de koffer.

Photobucket

Advertenties

10 reacties

Opgeslagen onder Boeken, wat lees ik

10 Reacties op “De Verbouwing – Saskia Noort

 1. lijkt me een mooi boek want ik vind saskia een pracht schrijfster;)
  geniet ervan as en ik wens jou,thom en mellis alvast hele fijne paasdagen toe met liefs van mij..;))

 2. Dit lijkt me een heel goed boek Astrid. Ik hoop dat je wat op orde bent en kunt genieten van de komende dagen. Fijne Pasen xus Nel.

 3. Ik heb het boek ook al gelezen. Vond het ook tegenvallen. In een kort verhaal was het misschien beter tot zijn recht gekomen. Het verhaal is te dunnetjes voor zo’n boek. Maar zoals je zegt, voor de vakantie is het lekker leesvoer. Fijne dagen!

 4. lieve As, dank je wel voor de beschrijving….hele knusse paasdagen met je man en honden…..ik stuur zonneschijn jullie kant uit….liefs rietje

 5. Fijne paasdagen
  Grt voor jou en knuff voor de doggy’s
  Mariet.

 6. FIjne Paasdagen jullie! bedankt voor deze beschrijving, de affiches onderweg hadden me nieuwsgierig gemaakt… groetjes uit Rotterdam

 7. dat is een leuke tip(die schrijf ik ff op)

 8. Hoi Astrid waren je paasdagen een beetje leuk? Ik hoop het wel .. ik wens je voor nu een fijne dinsdag toe xus nel.

 9. Deze heb ik nog niet maar als ik nog een Bol bon op de kop tik dan bestel ik hem ….Alle andere heb ik ook …..
  Groetjes …en kan je een beetje van het mooie weer genieten ?
  Ik hoop van wel
  Groetjes Sophia

  9 ja de paastak hangt aan het plafond ….Mooie oplossing toch ? 🙂

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s