Drifleven – Loes den Hollander

Photobucket

Naar mijn idee heeft Loes den Hollander geen verdere introductie. Na Zwanenzang, Broeinest, Vrijdag en nog enkele andere boeken, is Driftleven haar nieuwste boek.

In Driftleven maken we kennis met Emma. Een alleenstaande vrouw van in de 30 die werkt als apothekersassistente. Emma is verliefd op Edo, een huisarts uit het dorp. Door haar werk in de apotheek kennen ze elkaar. Edo is sinds een jaar weduwnaar en nog niet toe aan een nieuwe relatie. Emma denkt daar echter anders over en neemt geen genoegen met een “nee”. Dan is er nog het feit dat Emma al haar vriendjes verliest. Emma is kwaad, erg kwaad.

Dan is er ook nog Cees. Cees is de ex van Emma. Cees vindt Emma vreemd, maar toch werd hij verliefd op haar. Maar hij blijkt bang voor Emma, heel bang. Maar wat verberg Cees? Emma wil Cees terug, maar Cees wil Emma niet terug. Dat staat garant voor een hoop ellende.

Driftleven is een een razendsnelle thriller met een hoop psychologie. De karakters zijn ontzettend goed uitgewerkt en je kunt bijna begrijpen waarom ze doen wat ze doen. Je neemt als het ware een kijkje in het hoofd van de hoofdpersonen.. Emma is anders dan andere vrouwen, en ze heeft inmiddels geleerd hier niet over te praten met andere mensen. Dat is maar beter ook… Edo moet euthanasie doen bij Jannie, een patiënte die erg ziek is door MS. Emma is de beste vriendin van Jannie. Jannie wil alleen sterven,in de nabijheid van Emma. Emma moet Jannie het euthanaticum toedienen, een drankje. Jannie sterft aan dit middel, maar het flesje is nog niet leeg. Als je dit leest weet je natuurlijk gelijk dat dit nooit goed kan gaan. Hierdoor wil je het boek uitlezen. Je wilt weten waarom Emma geobsedeerd is door de dood. Je wilt weten waarom Cees bang is voor Emma. Maar wat is er met Cees? Vanaf pagina 1 zit je in het boek. Je voelt de boosheid van Emma, je voelt de angst van Cees en Edo. Voor mij meer een psychologische thriller dan een literaire thriller. De schrijfstijl is erg toegankelijk, zoals veel thrillers van eigen bodem. De geloofwaardigheid van het geheel doet af en toe twijfelen, maar dit doet niets af aan het ijzersterke verhaal.

Driftleven is een knap stukje werk van Den Hollander. Wat mij persoonlijk betreft haar beste boek tot nu toe.

Photobucket

5 reacties

Opgeslagen onder Boeken, wat lees ik

5 Reacties op “Drifleven – Loes den Hollander

 1. Heej Astrid,

  kom zomaar even je een heerlijke dag toewensen.
  ik ben inmiddels weer in mijn eigen huisje en het gaat een heel stuk beter :-))))))

  hoop dat het met jou ook weer beter gaat?

  Liefs:Wilma.

 2. Het Astrid!

  Ik kom je zomaar even een fijne woensdag toewensen!
  Geniet lekker van het zonnetje!

  lieve groetjes Henrike

 3. Astrid, je zou zo bij een uitgever of bieb kunnen werken. Als je jouw boekrecensies leest wil je dat boek meteen hebben!
  groetjes uit heerlijk zonnig Rotterdam

 4. hai astrid, bedankt voor de informatie, lijkt me erg mooi zoals jij het beschrijft…..genietverdervanjeboeken en van ’t mooie weer, liefs van mij

 5. Kom je even een hele fijne avond wensen As
  Grt voor jou en een knuff voor de doggy’s
  Mariet.

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s