Asya is bij zijn nieuwe baas

Het was de hoogste tijd voor Asya om naar Corrie te gaan. Hij is ruim 6 maanden en ik kon hem niet meer genoeg bieden. Asya vroeg duidelijk om meer uitdagingen en verveelde zich regelmatig. Door mijn werk en andere bezigheden konden wij hem dat niet meer bieden. Er was al enige tijd geleden afgesproken dat donderdag 14 mei de dag van de overdracht zou zijn.

Corrie had me al een paar keer gebeld en had duidelijk zin in een pup in huis. Ruim 6 weken heeft Corrie het zonder hulphond moeten doen, want haar oude steun en toeverlaat moest om medische redenen snel met pensioen. Dat was natuurlijk een schok, want eigenlijk was het de bedoeling dat Joppe, de oude hulphond, Asya in zou werken en de kneepjes van het hulphonden zou leren. Helaas mocht dit niet het geval zijn, dus nu moet Corrie het samen met Asya doen. Natuurlijk ook onder de deskundige begeleiding van Joop.

Rond 11 uur waren bij Corrie thuis, waar een groot welkoms comité al op ons zat te wachten. Familie, vrienden en buren waren aanwezig om Asya te bewonderen. Het was eerst tijd voor koffie na een lange rit, en de Asya en Mellis kregen zo even de kans om de nieuwe plek te besnuffelen. Tegen 12 uur stond Joop op voor een kleine speech en was het tijd voor de overdracht. Eerst wat uitleg over wat er al gebeurd was en wat Thom en ik Asya al allemaal geleerd hadden. Weinig hulphonden dingen, maar veel sociale dingen. Hij loopt netjes aan de rolstoel mee, hij loopt goed los, is sociaal naar andere honden, en kiest snel voor de baas. Die is natuurlijk het leukst, want daar zijn de brokken.

Corrie en ik zitten te luisteren naar wat Joop te vertellen heeft.PhotobucketJoop legt uit..PhotobucketVoor ons had Joop voor een presentje gezorgd, wat natuurlijk erg lief was. Daarna was het mijn beurt om wat te zeggen. Daar had ik natuurlijk niet op gerekend, dus dat werd improviseren. Gelukkig ben ik daar goed in 😉 Asya werd aan de riem gedaan en overgedragen aan Corrie.PhotobucketNog even met zn allen op de foto. Ook de zus van Corrie staat te stralen.PhotobucketNa de het nodige gezoen was het hoogste tijd om de honden uit te gaan laten, en Corrie voor het eerst op pad te sturen met Asya. Dat ging best redelijk voor de eerste keer moet ik zeggen.Na een broodje en een kopje thee werd het hoogste tijd om Corrie en Asya alleen te laten. Onder de begeleiding van Joop zal Asya de komende maanden getraind worden tot hulphond. Corrie en Asya gaan dus een leuke maar intensieve tijd tegemoet. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Asya het prima gaat doen, en we zullen ze zeker blijven volgen. Veel succes samen, en vooral veel plezier!PhotobucketGroetjes Astrid & Thom & natuurlijk Mellis

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s