Oorlogskind – Camilla Lackberg

Photobucket

Op de achterflap:

Oorlogskind is het vijfde boek over politieagent Patrik Hedström en Erica Falck. Dit keer draait het verhaal om Erica’s moeder: waarom heeft zij al die jaren een oude nazi-medaille bewaard? Met die vraag blijft Erica worstelen. Uiteindelijk besluit ze de gepensioneerde geschiedenisleraar Erik Frankel te bezoeken, een expert op het gebied van onderscheidingen. Maar Frankel gedraagt zich vreemd en geeft ontwijkende antwoorden.

Mijn recensie:

Wauw, wat een boek, en wat jammer dat hij uit is. Dit waren 476 pagina’s spanning!

Als lezer zal je even moeten wennen aan de soms abrupte overgangen in het verhaal, maar storend is het absoluut niet. Er lopen twee verhaal lijnen door elkaar heen en verschillende personages wisselen elkaar in hoog tempo af.

Erika is het hoofdkarakter in het boek, samen met haar man Patrick. Erika is schrijfster en Patrick werkt bij de politie. Samen hebben ze een kindje, Maja. Patrick is met vaderschap verlof, en Erika werkt aan haar tweede boek. Ze komt op zolder een oude medaille uit de oorlog tegen en een oud bebloed baby rompertje. Daar draait het hele verhaal om. We gaan van het heden terug naar de oorlogsjaren. In eerste instantie vraag je je af waarom dat is, en waar het om draait, maar langzaam krijg je als lezer door dat het allemaal met elkaar in verband staat. Dit is magistraal goed gedaan en langzaam vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Het heden en het verleden vloeien moeiteloos in elkaar over. Het Zweden van nu en Zweden in de oorlogsjaren worden perfect neergezet. De details in het verhaal zijn geweldig. De stukken die zich afspelen in de oorlog zullen de lezer regelmatig kippenvel bezorgen.

Je wilt net als Erika weten waar het nu eigenlijk allemaal om draait. Wat is er met Elsy, de moeder van Erika, aan de hand, en waarom lagen er tussen de spullen van haar overleden moeder een nazi medaille en een bebloed rompertje? Het laat Erika niet los en ze gaat op onderzoek uit. Als lezer laat het je ook niet los, en ga je graag met Erika mee op onderzoek. Wat hebben de personages met elkaar gemeen, wat hebben ze uitgevreten in de oorlog dat nu geheim moet blijven? Je komt er pas achter als het boek bijna uit is. Tot op de laatste bladzijde blijft het spannend.

Fossum en Indriason kunnen wel inpakken, Lackberg staat met stip bovenaan!

Photobucket

5 reacties

Opgeslagen onder Boeken, wat lees ik

5 Reacties op “Oorlogskind – Camilla Lackberg

 1. Klinkt al heel spannend en ik ben heel benieuwd wat het geheim zal zijn. Fijn weekend!

 2. Ik heb alle boeken van Camilla Lackberg….en je leest ze écht in één adem uit
  Ken je de Predikant ook ?
  Veel leesplezier !
  Ik ben nu met de milenniumserie bezig( zie mijn log) …ook prachtig !!
  Groetjes Sophia

 3. Jaaaaaaaaaa wat een geweldige schrijfster! Nu komt haar nieuwste boek hier in het zweeds uit, maar ik heb me voorgenomen eerst haar oude boeken effe te lezen! Ik vindt haar ook zo geweldig. En echt super spannend! Liefs Natje xxx

 4. Hoi, ik ben nu aan het 3e boek van Lacksberg bezig, geweldig zijn ze he.. Ik zag dat ze ook worden verfilmd, met Zweedse acteurs. Zo knap dat iemand zulke ingewikkelde verhaallijnen kan bedenken uit verleden en heden!!

 5. annelies

  Jammer, dit boek heb ik nu uitgelezen! wat een spanning en wat ontzettend goed geschreven he… hopelijk komt er snel een 6e deel!

  groetjes,
  annelies

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s