Moederziel – Sophie Hannah

Photobucket

Flaptekst:

Sally zit met haar man naar het nieuws te kijken wanneer ze een naam hoort die ze eigenlijk niet zou mogen herkennen: Mark Bretherick. Een jaar eerder ging een geplande zakenreis op het laatste moment niet door. Sally leidt een druk bestaan met een jong gezin en een veeleisende baan, en besloot haar man niet te vertellen dat de reis was afgelast. Omdat ze er nodig even tussenuit moest boekte ze in de week van de zakenreis stiekem een korte vakantie in een afgelegen kuuroord. Even weg. Even rust. Het werd even een minnaar: Mark Bretherick.

Mijn recensie:

We maken kennis met Sally, getrouwd en 2 kids. Sally heeft een drukke baan en komt redelijk overspannen over. Een jaar eerder heeft ze tegen haar man gelogen over een reis. Ze moest eigenlijk voor haar werk op stap, dit ging onverwacht niet door. In plaats van dit te melden aan haar man, kneep ze er toch een weekje tussenuit in een luxe Spa resort.,/p> Daar leert ze Mark Bretherick kennen. Ook Mark is getrouwd en ook hij heeft een dochter. Mark en Sally hebben een heerlijke week samen, en besluiten elkaar niet meer te zien na deze week overspel. Dan wordt er een gezinsmoord gepleegd in een nabij gelegen dorp. Het zou de vrouw en dochter zijn van Mark. De Geraldine en Lucy waar Mark het over heeft gehad zijn dood, vermoord. Echter is dit een hele andere Mark dan de Mark die Sally heeft leren kennen in de Spa. Iets klopt er niet, en Sally gaat op onderzoek. Wat er tussen Mark en Sara is gebeurd mag niet uitkomen, dus kronkelt Sally zich in allerlei bochten.

De vrouwelijke lezers van Hannah kunnen zich vast en zeker indenken wat Sally doet. Wie wil tenslotte dat overspel aan het licht komt? De dagboekfragmenten van Geraldine zijn ronduit schokkend. Uit alles blijkt echter ook dat Geraldine dit nooit geschreven zou hebben over haar dochter. Welke zieke geest heeft dit geschreven? Maar misschien heeft Geraldine alleen maar mooi weer gespeeld, en had ze inderdaad een hekel aan haar dochter en aan het moeder zijn?

Er lopen verschillende verhaal lijnen door elkaar heen, maar dat maakt het boek alleen maar spannender. Je wilt alleen maar doorlezen en weten hoe het afloopt. Het onderwerp gezinsmoord wordt uitvoerig uitgediept. We leren dat het meestal mannen zijn die dit soort misdrijven plegen. Meestal heeft dit een financiële reden. Vrouwen moeten heel erg depressief zijn willen ze een soort gelijk misdrijf plegen. De psychologische aspecten van het verhaal worden goed uitgediept, en dat maakt het tevens onheilspellend. Je zou je nog bijna kunnen voorstellen waarom iemand zijn gezin uit moord. Een heel eng idee.

De vaste karakters is het boek zijn ook prettig. Je leert ze gedurende het verhaal nog beter kennen, en ook hun relaties worden goed neergezet. Moederziel is een ijzersterke psychologische thriller die je uit wilt lezen. Zeker een Vrouwen Thriller die meer dan de moeite waard is!

Het interview dat ik met deze auteur heb gedaan kan je doorklikken naar VrouwenThrillers

Photobucket

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Recensies

2 Reacties op “Moederziel – Sophie Hannah

  1. Klinkt inderdaad erg spannend!

  2. annelies steenbrink

    Hoi As, je interview stond nog niet op de site, toen ik net even keek. Wel een interview met Chinouk Thijssen, zij zat bij onze dochter in hetzelfde jaar op de basisschool en woont hier in de buurt. Kleine wereld…
    Groetjes

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s