In Vreemde Handen – Corinne Hartman ****

Photobucket
Diana, Robbert en dochter Lieke verbranden hun schepen in Nederland om te emigreren naar Toscane, Italie. Ze gaan daar een oud pand verbouwen tot hotel. Veel Nederlanders dromen hiervan, maar Diana en haar gezin gaan het ook daadwerkelijk doen.
Een echt verassend boek is het niet. De dader is snel bekend, ook de plek waar de daden plaatsvinden is snel bekend. Toch heeft dit mij niet echt gestoord. Het gebeurd wel vaker dat de dader vroeg in het boek bekend is, en dan is het juist de kunst om de lezer aan het twijfelen te brengen, en dat doet Corinne zeker in dit boek.
In de buurt is een seriemoordenaar actief, en het iedereen in de omgeving is hierdoor nogal angstig en gespannen.
Om hen te helpen met het verbouwen nemen ze klusjes man Luigi aan, en een kok om voor de gasten te gasten te koken, Matteo.
Er gebeuren allerlei vreemde dingen in en om het huis, en langzaam krijgt Diana het onheilspellende gevoel dat ze weg gepest worden, dat de dorps genoten hun hier niet willen hebben.
De sfeer is soms onheilspellend, angstig. Je krijgt het gevoel continue over je schouders te moeten kijken.
Dan blijkt ook nog eens dat Diana een groot geheim met zich mee draagt. Maar wat heeft dit met het huis in Italie te maken?
Corinne zet je meerdere malen op een dwaalspoor, en de spanningsbogen zijn vaak erg goed. Dan is het jammer dat het plot weer tegenvalt.
Toch heb ik het boek met veel plezier gelezen. Het was een kadootje van een dierbare vriendin, en dat maakt het weer speciaal
Lezen dit boek!
Photobucket

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s