Wisselgeld – Loes den Hollander

Photobucket

Flaptekst:

Het lijkt een redelijk gelukkig huwelijk. Maar als de jongste dochter van Lenie en Michael vermoord wordt aangetroffen in een hotel, lukt het hen niet om dit drama samen te verwerken. Hun relatie komt op scherp te staan en gebeurtenissen van jaren geleden eisen hun tol. Er sluipt een onbehaaglijke onzekerheid hun leven binnen.Lenie probeert als eerste de situatie weer te normaliseren. Maar dan wordt de bodem opnieuw onder hun voeten weggeslagen en komt Michael erachter dat hij zijn verantwoordelijkheid voor een misstap in het verleden te licht heeft ingeschat.

Recensie:

Loes den Hollander behoeft wat mij betreft geen verdere introductie. Met thrillers als Zwanenzang en Driftleven heeft Loes zich wat mij betreft gevestigd in de Nederlandse thriller wereld.

In Wisselgeld maken we kennis met Lenie, Michael, en hun 3 kinderen Roos, Juul en Peter Paul. Het leven van dit ogenschijnlijke gelukkig gezin wordt drastisch op zijn kop gezet als dochter Roos vermoord wordt aangetroffen in een hotel in Maastricht.

Moeder Lenie had de hele dag al een onheilspellend gevoel. Er was iets met Roos, ze wist het zeker. Lenie probeert het gevoel te onderdrukken maar het gevoel is te sterk. Dit onheilspellende gevoel, de onderhuidse spanning, blijft het hele boek sluimeren. Wisselgeld is voor mij niet echt een literaire thriller, maar wederom meer een psychologische thriller. De dialogen zijn erg goed neergezet. Je voelt de spanning tussen Lenie en Michael. Michael heeft zich in het verleden niet altijd aan zijn trouwbelofte gehouden, en dat verleden komt nu weer naar boven drijven. Heeft het slippertje van vroeger te maken met de moord op Roos? Waarom verdwijnt Peter Paul spoorloos?

De karakters zijn, zoals we gewend zijn van Loes, steengoed neergezet. Je voelt dat de spanning tussen Lenie en Michael te snijden is. De spanningsbogen in het boek zijn verassend, en blijven dat tot het eind.

Met Wisselgeld heeft Loes den Hollander wederom een kei van een psychologische thriller neergezet. Jammer dat het boek al weer uit is…

Photobucket

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s