Dan Brown – Het Verloren Symbool

Photobucket

Flaptekst:

Robert Langdon wordt onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad met de grootste verborgen geheimen uit de geschiedenis. Na aankomst in het Capitool krijgt hij een telefoontje. Peter Solomon, vooraanstaand lid van de vrijmetselarij, filantroop en goede vriend van Langdon, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil maar één ding: dat Langdon de codes van het mysterieuze genootschap ontcijfert en de legendarische macht die daardoor vrijkomt aan de kidnapper overdraagt

Recensie:

Ook in de nieuwe Dan Brown heeft professor Langdon weer de hoofdrol, en wat voor één! Wat mij betreft is dit de beste Brown tot nu toe.

In het begin had ik er wat moeite mee. Een hoop achtergrond info over de noetische wetenschap hield me tegen. Maar dan plots zit je midden in het verhaal en dan wil je niet meer stoppen, je kunt niet meer stoppen.

Na Parijs en Rome is dit kees Washington de plaats waar het zich allemaal afspeelt. Peter Solomon, zijn zus Katherine, en de CIA spelen een grote rol in dit boek. Katherine is wetenschapster, en probeert antwoorden te vinden op allerlei filosofische vraagstukken. Erg boeiend om te lezen, en ook erg eigentijds. De personages zijn wederom zeer goed uitgewerkt, en ook de beschrijvingen van de gebouwen, en de daarin verborgen symbolen, maken dat je morgen op het vliegtuig richting Washington wilt stappen om het met eigen ogen te gaan bekijken.

De spanningsbogen en plotwendingen volgen elkaar in een hoog temp op. Soms moet je het boek even weg leggen om even op adem te komen, maar je moet lezen, lezen en nog meer lezen, tot dat het uit is. Het plot is echt uitmuntend goed en onverwacht. Alle verhaal lijnen komen aan het eind perfect samen. Het Verloren Symbool móet je gelezen hebben. Maar neem een paar dagen vrij, want je kan het niet wegleggen!

Photobucket

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s