Het Experiment – Joost Heyink

Photobucket

Flaptekst:Hella Rooyakkers is een opgewekte 32-jarige reisconsulente in het oosten van het land die in alle opzichten stevig in haar schoenen staat.Ze heeft een latrelatie met Berry, die in zijn vrije tijd mentale trainingen volgt bij de Sygma Foundation.Hella heeft hier weinig mee, maar gunt hem zijn hobby. De organisatie blijkt echter niet zo zweverig en onschuldig als Hella denkt:Sygma maakt gebruik van dubieuze psychologischemethoden zoals intimidatie, uitputting, indoctrinatie en herprogrammering. Als Hella uit loyaliteit met Berry meedoet aan een kennismakings- weekend raakt ze verstrikt in de netten van Sygma

Recensie:

Joost Heyink heeft zich al gevestigd als kinderboeken schrijver, en het Experiment is zijn tweede Thriller, en wat voor één! Het verhaal gaat over Hella en Berry.

Een doodgewoon stel dat beide werkt in de reisbranche. Ze wonen niet samen, maar hebben een bevredigende LAT relatie met elkaar. Berry wil echter meer in leven, en is op zoek naar zichzelf. Hij vindt dit bij Sygma. Een organisatie dat zelfontwikkeling aanmoedigt.
De dialogen zijn erg goed, en het verhaal leest daardoor lekker weg. De karakters Berry en Hella zijn goed uitgewerkt, maar ook de andere personages in het boek worden steengoed neergezet.
Sygma deugt niet. In je hoofd zeurt een stemmetje dat zegt dat het niet deugt. Hella heeft dit gevoel ook. Misschien is het het motto “Breek en Bouw”, wat haar niet aanstaat? De spanning is er niet vanaf de allereerste pagina, maar doordat je een vermoeden hebt wat er gaat gebeuren wil je verder lezen. Het onderwerp is actueel en daardoor erg boeiend. Het verhaal is erg intrigerend geschreven. Manipulatie, hersenspoeling, chantage, zijn de hoofd bestandelen van het Experiment.

Het is moeilijk om meer te vertellen over het boek, omdat ik niet wil verklappen wat er allemaal gebeurd. Gewoon lezen dus dit boek!

Photobucket

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Recensies

4 Reacties op “Het Experiment – Joost Heyink

 1. Klinkt inderdaad als een goed boek!

 2. Goed weekend
  Grt voor jou en knuff voor Mellis
  Mariet

 3. ineke

  Recensie boek: Het Experiment
  Schrijver: Joost Heyink

  Ik ontving dit boek via ambo anthos uitgevers om een recensie te schrijven en bij deze doe ik dat dus.

  Ik ben afgelopen week gaan lezen in dit boek over Hella en haar latrelatie Berry
  Hella is een vrouw van 32, die werkt als reisadviseuse. Ze zit lekker in haar vel en geniet volop van haar leven. Ze gaat uit, heeft een leuke baan en heeft een latrelatie met Berry.

  Ook Berry werkt in de reisindustrie. Hij is rayonmanerger van een grote reisorganisatie. Beiden zijn ze heel gelukkig in de latrelatie die ze hebben. Ze blijven regelmatig een paar dagen bij elkaar plakken, maar gaan dan vlug weer terug naar hun eigen huisje.

  Berry heeft het de laatste tijd druk met Sygma.(Strenghten your generic mental abilities).
  Al vrij snel word in het boek duidelijk dat het hier om een soort sekte-achtige instelling gaat, die op een psychologische manier mensen probeert te beeinvloeden en te bewerken.
  Berry weet Hella over te halen om eens mee te gaan naar een kennismakingsweekend. Hella staat er niet open voor, maar om niet uit elkaar te groeien, besluit ze toch mee te gaan.
  Daar ontmoet ze een journalist die onderzoek doet naar de stichting. Laat Hella zich meeslepen in het sygma verhaal of is ze nuchter genoeg om de doortrapte maniertjes van deze stichting te ontdekken of sluit ze zich aan. Blijven Berry en Hella samen of is er geen toekomst voor hen…..

  Het boek leest in het begin wat lastig, aangezien je een aantal hoofdstukken nodig hebt om de rollen van iedereen te vinden.
  Daarna las het steeds sneller en op het eind wilde ik zelfs niet stoppen, omdat ik graag wilde weten hoe het afliep. Ik was niet bekend met het werk van Joost Heyink, maar wil zeker meer lezen van hem. Een spannende thriller met een griezelig besef van wat een sekte met mensen kan doen.

  Ineke Barnhoorn

 4. Ik vond Het experiment een van de betere thrillers van Nederlandse bodem die ik in maanden heb gelezen. Je schrijft dat Joost Heyink kinderboekenschrijver is. Dat geldt ook voor Lieneke Dijkzeul, ook een van de betere thrillerschrijvers van dit moment. Zou dat toeval zijn?

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s