Het Experiment – Joost Heyink

Photobucket

Flaptekst:Hella Rooyakkers is een opgewekte 32-jarige reisconsulente in het oosten van het land die in alle opzichten stevig in haar schoenen staat.Ze heeft een latrelatie met Berry, die in zijn vrije tijd mentale trainingen volgt bij de Sygma Foundation.Hella heeft hier weinig mee, maar gunt hem zijn hobby. De organisatie blijkt echter niet zo zweverig en onschuldig als Hella denkt:Sygma maakt gebruik van dubieuze psychologischemethoden zoals intimidatie, uitputting, indoctrinatie en herprogrammering. Als Hella uit loyaliteit met Berry meedoet aan een kennismakings- weekend raakt ze verstrikt in de netten van Sygma

Recensie:

Joost Heyink heeft zich al gevestigd als kinderboeken schrijver, en het Experiment is zijn tweede Thriller, en wat voor één! Het verhaal gaat over Hella en Berry.

Een doodgewoon stel dat beide werkt in de reisbranche. Ze wonen niet samen, maar hebben een bevredigende LAT relatie met elkaar. Berry wil echter meer in leven, en is op zoek naar zichzelf. Hij vindt dit bij Sygma. Een organisatie dat zelfontwikkeling aanmoedigt.
De dialogen zijn erg goed, en het verhaal leest daardoor lekker weg. De karakters Berry en Hella zijn goed uitgewerkt, maar ook de andere personages in het boek worden steengoed neergezet.
Sygma deugt niet. In je hoofd zeurt een stemmetje dat zegt dat het niet deugt. Hella heeft dit gevoel ook. Misschien is het het motto “Breek en Bouw”, wat haar niet aanstaat? De spanning is er niet vanaf de allereerste pagina, maar doordat je een vermoeden hebt wat er gaat gebeuren wil je verder lezen. Het onderwerp is actueel en daardoor erg boeiend. Het verhaal is erg intrigerend geschreven. Manipulatie, hersenspoeling, chantage, zijn de hoofd bestandelen van het Experiment.

Het is moeilijk om meer te vertellen over het boek, omdat ik niet wil verklappen wat er allemaal gebeurd. Gewoon lezen dus dit boek!

Photobucket

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s