Hypnose – Lars Kepler

PhotobucketFlaptekst:Tien jaar geleden heeft hij gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem vraagt haar te assisteren bij een moordzaak waarbij de levens van een jongen en zijn zus op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt de patiënt onder hypnose. Maar al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. De deuren naar de hel lijken geopend en Erik wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen.Mijn recensie:Lars Kepler is het pseudonym van het Zweedse schrijverspaar Ahndoril.Hypnose is hun debuut. In Hypnose maken we kennis met Erik Maria Bark, neuroloog met als specialisatie behandeling van acute trauma patiënten, waaronder hypnose. Hij is getrouwd met Simone, eigenaresse van een kunstgalerie, en zoon Benjamin. Benjamin heeft een ernstige vorm van hemofilie en gebruikt daardoor veel medicatie.
Tien jaar geleden heeft Erik gezworen nooit meer iemand te hypnotiseren. Waarom hij dat niet meer wil doen, wordt pas veel later in het boek uitgelegd. Een gezin is koelbloedig afgeslacht. Er ligt nog een getuige en tevens slachtoffer van deze bizarre moorden in het ziekenhuis. Hij heeft honderden steekwonden en het mag een wonder heten dat hij het heeft overleefd. Inspecteur Joona wil de getuige zo snel mogelijk verhoren om aan de weet te komen wie dit heeft gedaan. De arsten vinden het in eerste instantie geen goed idee, want het is een wonder dat de getuige nog leeft.
Er staan echter nog meer levens op het spel en Joona haalt Erik over om de getuige toch te hypnotiseren. Wat ze dan aan de weet komen slaat ieders verbazing! Als we terug gaan in de tijd komen we aan de weet waarom Erik niet meer hypnotiseert. Het is het enige stuk in het boek dat eigenlijk te lang duurt, en daarom wat langdradig wordt. Zodra we weer in het heden komen, is het gedaan met de langdradigheid, maar begrijp je precies waarom Erik de belofte heeft gedaan, maar ook waarom hij hem verbroken heeft. Wat heeft een spookslot met de gebeurtenissen te maken?Hypnose is een ontzettend spannend boek. De plotwendingen gaan razendsnel en zijn steengoed. Hier en daar is het verhaal enigszins overdreven omdat sommige dingen onmogelijk lijken. Hier en daar is ook zeker een sterke maag verreist. Als lezer van dit boek heb je soms zelf het gevoel mee genomen te worden in de hypnose, en je moet doorlezen tot het uit is! De boeken die vanuit het Scandinavische front komen, worden per boek beter.
We hebben er een nieuw bestsellers duo bij gekregen. Hypnose is het eerste deel van een serie met Joona Linna, en ik kan niet wachten tot het volgende deel in de winkel ligt.Photobucket

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Recensies

2 Reacties op “Hypnose – Lars Kepler

  1. Klink top. Deze titel heb ik genoteerd! Bedankt.
    Fijne dag, groetjes 10

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s