De Uilendoders – Karen Maitland

Photobucket

Flaptekst:

Engeland 1321: een geïsoleerd plattelandsdorp wordt geleid door een sinister bestuur van Uilenmeesters. Het is een heidense wereld vol terreur en afpersing, waar buren elkaar verraden en iedere zonde bestraft wordt met de dood. Dit leven wordt verstoord door begijnen, die net buiten het dorp een hof stichten. Waarom hebben zij wel een goede oogst? En waarom blijft hun vee wel leven ondanks een plaag?

Mijn recensie:

De Uilendoders is geen gewone thriller, het is een historische thriller. Met enige twijfel ben ik in dit boek begonnen, en die twijfel heeft ongeveer 100 pagina’s geduurd. Daarna was ik om, en zat ik in het boek, en dan wil je doorlezen tot het uit is.

Het boek wordt geschreven vanuit vele verschillende perspectieven, en vele verschillende personages. Desondanks komen de personages echt heel goed tot zijn recht, en je leert ze langzaamaan steeds beter kennen. Je gaat dus ook steeds meer van de karakters houden. Aan het begin van het boek staat er uitleg over wie wat is en wat voor taak heeft. Je moet wel een paar keer terug slaan voordat je dat helemaal precies duidelijk is. Maar naarmate het boek vordert merk je dat je steeds minder hoeft terug te kijken.

De Uilendoders is een spannend verhaal, over verraad, moord, ziektes en verwensingen. Het verhaal speelt zich af in 1321 in Engeland, en het is boeiend om daar over te lezen. We hebben ook nog te maken met de begijnen die naast het dorp wonen, en wel goede oogsten hebben en dus ook genoeg te eten. De haat en nijd tussen de twee volken is goed voelbaar, en onderhuids voel je de spanning. Deze spanning blijft het hele boek aanwezig, en je wilt dus ook doorlezen.

Photobucket

2 reacties

Opgeslagen onder Recensies

2 Reacties op “De Uilendoders – Karen Maitland

  1. hai astrid, lijkt me ’n mooi boek! kreeg net ’n berichtje dat er van Karin Moelandt (ademloos) ook ’n nieuw boek (weerloos) is uitgekomen, ’n triller, wilde dit toch even vertellen aan jou. fijn hé lezen……fijne week, liefs rietje

  2. Dit boek lijkt me eerlijk gezegd niets!

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s