Genadeloos – Chelsea Cain

Photobucket

Flaptekst:Oregon, vlak langs de I 84. In een smerig toiletgebouw vindt een nietsvermoedende tiener met hoge nood de bloederige overblijfselen van iets wat ooit leven bezat. De wand van het toilet is volgekalkt met hartjes. Het is haar handtekening, de handtekening van Gretchen Lowell. Sinds Gretchen erin slaagde te ontsnappen, duiken er overal lichamen op die aan haar te linken zijn. De enige die tot Gretchen door kan dringen is Archie Sheridan.

Mijn recensie:Genadeloos is het derde boek van Chelsea Cain. Hartendief en Hartzeer zijn vooraf gegaan aan Genadeloos. Beide boeken waren fenomenaal, dus Genadeloos had hoge verwachtingen geschapen.

Archie Sheridan en Gretchen Lowel zijn weer terug in Genadeloos. Gretchen is ontsnapt uit de gevangenis, en loopt op vrije voet rond. Ze is wederom aan het moorden geslagen. Archie zit in het “gekkenhuis” waar hij de vreselijke gebeurtenissen die Gretchen hem heeft aangedaan probeert te vergeten. Zijn keel was opengesneden en dat heeft een groot litteken achter gelaten. Ook heeft Archie last van het Stockholm syndroom, en hij blijft gefascineerd door Gretchen.

Er is een mediahype rond Gretchen losgebarsten. Overal zijn spulletjes van de Beauty Killer te koop. Er rijden zelfs speciale tourbussen door de stad die langs de plekken rijden waar moorden zijn gepleegd. Op elk tijdschrift, elke krant prijken foto’s van de mooie, maar dodelijke Gretchen.

Ook in dit boek is de spanning hoog. De karakters worden wederom steengoed neergezet. Ook de gedetailleerde omschrijvingen van de omgeving en de moorden doen goed aan het verhaal. De vraag blijft of Archie hersteld van zijn klachten en het “gekkenhuis” mag verlaten. Krijgt hij Gretchen dit keer te pakken, of blijft ze los rondlopen? Deze vraag houdt je het hele boek bezig. Omdat het een serie is vind ik wel dat je de eerste twee boeken gelezen moet hebben. Als je het leest als een los deel, dan mis je een hoop achtergrond informatie, en dat is erg jammer.

Genadeloos is wederom een VrouwenThriller van hoog niveau. Een absolute aanrader dus!

Photobucket

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Recensies

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s