Een echte Vrouw – Michael Berg

Photobucket
Flaptekst:
De krochten van het verledenEen mistige avond in een voorstadje van Limoges. Tijdens het uitlaten van zijn hond wordt Christophe Bourdes, baas van Radio Limousin Populaire, doodgereden. De politie gaat uit van een ongeluk en zoekt de voortvluchtige bestuurder. Chantal Zwart, een eenendertigjarige journaliste, heeft haar twijfels en start haar eigen onderzoek. Wanneer ze in het verleden van haar chef duikt, stuit ze op een ander onopgehelderd sterfgeval. De speurtocht van Chantal leidt naar een streng katholiek jongensinternaat waar destijds een medescholier van Christophe onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen…
Mijn recensie:
Intrigerend en actueel!

Een echte Vrouw gaat over Chantal Zwart, journalist en presentatrice bij Radio Limousin Populaire (RLP). Ze presenteert het nieuws en op een ochtend zoals alle andere ochtenden moet ze het bericht voorlezen dat haar baas Cristophe Bourdes aangereden is en aan zijn verwondingen is overleden.
Chantal is er zeker van dat haar baas niet bij een ongeluk om het leven is gekomen, maar is vermoord, en ze gaat op onderzoek uit. Als journalist gaat ze grondig te werk.

Er loopt nog een tweede verhaallijn door het boek heen. In het begin denk je dat je het levensverhaal leest van Christophe, maar al snel wordt het duidelijk dat dat niet het geval is en neemt het verhaal neemt een hele andere verassende wending.
Het gaat over het jongensinternaat waar Christophe heeft gestudeerd, een katholiek jongens internaat. Seksueel misbruik, en drugs en andere pesterijen zijn hier aan de orde van de dag.
Omdat we de laatste tijd veel nieuws horen over seksueel misbruik binnen de Katholieke Kerk is het verhaal actueel en intrigerend.

Echter is niets wat het lijkt. Laagje voor laagje wordt het verhaal uitgepeld en wordt alles duidelijk. De karakters zijn echt heel goed neergezet, en ook de omgeving van de Limousin streek in Frankrijk is mooi neergezet. De dialogen zijn onderhoudend en alles behalve langdradig. De spanning is onderhuids heel subtiel aanwezig, en grijpt je van tijd tot tijd naar de strot. Het plot is erg goed, en worden alle losse draadjes aan elkaar vast geknoopt.,/p>
Een echte Vrouw houdt je wakker want als je begint met lezen kan je het boek niet meer wegleggen totdat het uit is. Is daarmee Een echte Vrouw ook een VrouwenThriller? Ja! We mogen trots zijn op onze Nederlandse auteurs die elke keer weer een pareltje van een boek afleveren.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s