Zusje – Rosamund Lupton

Photobucket

Achterflap:

Als Beatrice hoort dat haar zus Ruth wordt vermist, vliegt ze onmiddellijk naar haar geboortestad Londen. Ze is niet voorbereid op de afschuwelijke feten waarmee ze wordt geconfronteerd als blijkt dat de politie Ruths lijk vond in een toiletgebouw in Hyde park. De politie, haar vrienden, haar verloofde en zelfs haar moeder zijn het er allemaal over eens dat zelfmoord de meest voor de hand liggende oorzaak is van Ruth’s dood. Ze leed tenslotte aan ernstige depressie na de dood van haar pasgeboren baby. Beatrice is er van overtuigd dat er iets duisters schuilgaat achter het plotselinge overlijden van haar zus. Ze begint te graven en stuit daarbij op een angstaanjagend complot, waar zij zelf het volgende slachtoffer van dreigt te worden… Zusje is een verrassende maar vooral ook aangrijpende thriller, waarin de hoofdpersoon alleen komt te staan in haar beladen zoektocht naar de waarheid.

Mijn recensie:

Zusje is de debuut thriller van Lupton, die al veel ervaring heft als script schijver bij de televisie.

Het zusje van Beatrice, Tess wordt vermist. Beatrice reist gelijk af naar Londen om haar zusje te zoeken. Na een aantal dagen wordt Tess dood gevonden in het park. De politie en de patholoog zijn overtuigd van zelfmoord. Dit omdat Tess is bevallen van een kindje dat direct na de geboorte is overleden, en omdat Tess een postnatale psychose had. Omdat Beatrice en Tess een broertje hebben gehad met taaislijmziekte, Leo, is Beatrice er van overtuigd dat Tess nooit, maar dan ook nooit zelfmoord zou plegen.

Beatrice is er dan ook van overtuigd dat haar zusje is vermoord en gaat op jacht naar de moordenaar. Taaislijmziekte is de rode draad die door het boek heenloopt. Lupton heeft er zeker veel onderzoek naar gedaan, en dat merk je in het boek. Soms is het zelfs net even té, en denk je als lezer: “nu weet ik het wel”. Het boek staat bol van de meest schitterende literaire zinnen. Een zin die mij opviel aan het begin van het boek: “Ik kokhalse van een verdriet dat aanvoelde als orgaanvlees.” De toon van het boek is daarmee gezet, nog vele prachtige zinnen zullen volgen.

Toch duurde het vrij lang eer het boek een beetje op gang was en is het ook niet bloedstollend spannend. Zusje wordt geschreven vanuit het perspectief van Beatrice, en tussendoor haalt ze gesprekken met haar advocaat naar boven. Hierdoor leer je de personages echt heel erg goed kennen, het voelt soms zelfs intiem aan, en dat is zeker een pluspunt is dit boek, waar de spanning soms ver te zoeken is.

Zusje is een emotioneel verhaal, en gaat over rouw en afscheid moeten nemen. Je leest zusje met een glimlach en een traan, en wat spanning op zijn tijd. Het is niet echt een bloedstollende spannende thriller, maar heeft wel alles in zich voor een goed VrouwenThriller boek.

Photobucket

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s