Nickname – Ingrid Oonincx

Photobucket
de achterkant:
Noor, Dagmar en Roos leren elkaar kennen via een chatbox. Al snel delen ze elkaars dagelijkse belevenissen. Ze blijken alledrie zo hun eigen geheimen te hebben die ze tijdens het chatten aan elkaar toevertrouwen. Noor wil dolgraag moeder worden, terwijl Dagmar juist niet weet wat ze met haar plotselinge zwangerschap aanmoet. Roos is op haar beurt het huisvrouwenbestaan met twee kleine kinderen zat en verdenkt haar echtgenoot van overspel. Voor ze het beseffen zijn de levens van Noor, Dagmar en Roos op een verontrustende manier met elkaar verweven en worden ze geconfronteerd met hun grootste angsten.
Mijn recensie

In Nickname maken we kennis met drie vrouwen die elkaar hebben ontmoet via een chatbox, Dagmar, Noor en Roos. In de chatbox hebben ze een Nickname, dat verklaart gelijk de titel van het boek.
Op een niet allerdaagse manier worden hun levens met elkaar verbonden.
Noor wil niets liever dan moeder worden, maar ondanks de verwoede pogingen van haar en haar man lukt het maar niet om zwanger te worden.
Dagmar daarintegen is zwanger na een one night stand en weet helemaal niet wat ze moet beginnen met een kind.
Roos is huisvrouw, en ontdekt dat haar man er wisselende contacten op na houd.
Tijdens het chatten bespreken de vrouwen hun problemen en stortten ze hun hart uit bij elkaar.

Nickname is niet zozeer een thriller, ik zou het meer een roman, met een vleugje spanning willen noemen. De verhaal lijnen worden goed uitgewerkt en komen aan het eind mooi bij elkaar. De karakters worden erg goed neergezet, en je leeft daarom ook mee met de diverse verhaal lijnen. De hoofdstukken zijn kort, en elk hoofdstuk gaat over een ander persoon in het boek. Nickname is zeker een boek dat je niet weg wilt leggen, en wat je uit wilt lezen. Het verhaal blijft boeien, al is het hier en daar soms wat voorspelbaar.

Nickname is het debuut van Ingrid Oonincx en zet zich daarmee gelijk op de lijst van Nederlandse auteurs. Nickname is zeker een aanrader, maar alleen als je de tijd hebt om te lezen, want hij moet uit!
Photobucket

(geschreven voor http://www.vrouwenthrillers.nl)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s