De Suite – Suzanne Vermeer

Photobucket
De achterflap:
Als hotelmanager van een populair hotel op Tenerife leidt alleenstaande moeder Joyce Ruitenbeek geen alledaags leven. En al heeft ze niet veel qualitytime om met haar tienerzoon Jason door te brengen, ze probeert hem toch zo goed mogelijk op te voeden. Op een avond moet Joyce overwerken. Ze wordt overmeesterd door twee mannen die haar bedwelmen. De volgende dag komt ze bij in één van haar eigen hotelsuites, maar ze kan zich niets van het voorval herinneren. Dan wordt ze gebeld door een man die beweert haar te kunnen vertellen wat haar overkomen is en waarom. Hij dwingt haar een suite volledig tot zijn beschikking te stellen. Doet ze dit niet dan zal hij zorgen dat het filmpje dat die nacht gemaakt is, verspreid wordt en haar leven zal vernietigen.
Mijn recensie:

Na Apres Ski is De Suite de tweede thriller van dit jaar, precies zoals we gewend zijn van Vermeer. Maar gaat het hoge schrijftempo niet ten koste van de kwaliteit? Meer mensen vragen zich dat af, maar toch blijven haar boeken verkopen als zoete broodjes over de toonbank.

In De Suite maken we kennis met de hotelmanager, en alleen staande moeder Joyce. Ze heeft hard gewerkt en inmiddels een goede reputiatie opgebouwd. Tenerife is de perfecte vakantiebestemming, en het is er drukker dan ooit. Als Joyce moet over werken wordt ze overmeesterd door twee mannen die haar bedwelmen.

Ook de Suite is wederom een weglees thriller. Nou ja thriller? De spanning is ver te zoeken en het verhaal blijft oppervlakkig. Diepgang zul je niet vinden in de boeken van Vermeer en dat is best jammer. Haat boeken gaan altijd over vakantiebestemmingen en dat zou veel beter uitgerwerkt en uitgebuit kunnen worden. De dialogen zijn zwak en ook de personages komen niet echt tot hun recht.

Verwacht je echter niet te veel poespas en wil je gewoon een leuk boek voor op het strand dan moet je De Suite beslist meenemen in je vakantiekoffer.
Is de Suite een vrouwen thriller? Gezien de ” kenmerken” die er gesteld worden aan een vrouwenthriller zou je zeggen JA, maar omdat het geen thriller genoemd mag worden zeg ik dit keer NEE
Photobucket
(recensie geschreven voor http://www.vrouwenthrillers.nl)

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s