Vluchtgedrag – Loes den Hollander

Photobucket
Omschrijving:
Kun je zwanger worden zonder bewust gevreeën te hebben? Het overkomt Lotte. En dit is nog maar het begin van een reeks gebeurtenissen die eerst hooguit vreemd zijn, maar later ongemakkelijk en tenslotte angstaanjagend worden. Lotte ontdekt wie de oorzaak is van de dreiging die haar leven gaat bepalen. Maar ze is niet gewend te vechten, ze is gewend te vluchten. En daar heeft ze een reden voor. Tot ze beseft dat haar geweten haar altijd zal inhalen, welke kant ze ook op rent.
Mijn recensie:

Vluchtgedrag is alweer de negende thriller van Loes den Hollander.

In Vluchtgedrag maken we kennis met Lotte. Lotte ontdekt dat ze zwanger is, maar ze heeft helemaal geen sex gehad. Tenminste, dat denkt ze. Lotte is getrouwd met Jan, maar met Jan heeft ze al in geen tien maanden meer sex gehad. Hun huwelijk stelt niets voor. Dat blijkt ook als Jan verteld dat hij ergens anders gaat wonen. Hij wil voorlopig nog niet scheiden. Lotte laat alles eerst even bezinken.
Dan verteld Jan dat hij geen nieuwe vriendin heeft, maar een nieuwe vriend, Adam. Dat is tevens het begin van een aantal angstaanjagende gebeurtenissen.
Lotte en Jan zijn ook een schrijvers duo, Jalot. Lotte schrijft de boeken en Jan redigeert.
Op een dag besluit Lotte alleen verder te gaan als schrijfster, maar daar is Adam het niet mee eens….

Ik heb Vluchtgedrag in een adem uitgelezen en met een zucht dichtgeslagen. Vluchtgedrag is wederom een kei van een psychologische thriller van de hand van Loes den Hollander.
De karakters van de hoofdpersonen zijn steengoed neergezet, en je leeft echt mee met alles wat Lotte mee moet maken. Ook Jan en Adam zijn steengoed neergezet.
Het boek pakt je vanaf de allereerste pagina. Als je eraan begint kan je het niet meer wegleggen.
De spanning is goed aanwezig, vooral de onderhuidse spanning is geweldig. Als je denkt door te hebben hoe het allemaal zit, dan kom je bedrogen uit. Rond pagina 300 denk je dat het verhaal wel klaar is, maar niets is minder waar. Op de laatste pagina’s gebeuren er nog verassende dingen.
De dialogen zijn ook goed uitgewerkt. Doordat de hoofdpersonen in het verhaal ook schrijven, herken je hier en daar de woorden van Loes den Hollander zelf, maar dat is zeker niet storend.

Vluchtgedrag moet je lezen! Maar let op, als je begint ben je verloren! Vluchten is niet mogelijk!
Photobucket

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s