Butler & Ohrlund – Moord.Net

Photobucket
Omschrijving:
Stel dat er zoiets zou zijn als Marktplaats… voor moord?
Het is 17 uur en 31 minuten geleden dat hij zijn slapende vrouw en kinderen in hun rijtjeshuis in een voorstad van Hamburg verliet. Over een klein etmaal zit hij weer met hen aan het eten.
Hij is onder de indruk van de professionaliteit van de mensen met wie hij samenwerkt. De instructies waren heel nauwkeurig en het pistool met de geluiddemper lag, zoals aangegeven, in een gesloten, gewatteerde envelop begraven op een parkeerplaats.

Mijn recensie:

In Zweden wordt een jong meisje bruut neergeschoten door een Duitse ingenieur die ze nooit heeft ontmoet. Een Amerikaanse soldaat wordt dood geschoten door een Australische moeder. Over het hele westelijke halfrond worden brute moorden gepleegd, maar wat hebben deze moorden met elkaar te maken?
Ogenschijnlijk zijn er geen verbanden, geen motieven te vinden. Maar op een congres waar diverse inspecteurs uit diverse landen elkaar treffen, blijkt dat er wel degelijk overeenkomsten zijn.
In Moord.Net lopen vele verhaal lijnen door elkaar heen, en tot ver in het boek vraag je jezelf af waar dit alles naar toe gaat.
In veel boeken worden tegenwoordig internet crimes aangeboord, maar dit zou zo maar echt kunnen gebeuren.
De spanning is vanaf de eerste pagina goed aanwezig en blijft ook gedurende het gehele boek aanwezig. De dialogen zijn goed, en vervelen geen moment.
De vele losse verhalen komen uiteindelijk perfect samen. Juist doordat er uit zoveel verschillende perspectieven geschreven is vraag je jezelf af hoe dit aan het eind allemaal samen gaat komen. Uiteindelijk wordt je als lezer niet teleurgesteld en zelfs verrast.

Moord.Net is een boek dat je deze herfst niet mag missen. Een page turner eerste klas die zo maar echt zou kunnen gebeuren of misschien wel gebeurd!

Photobucket
(geschreven voor ThrillerBoek.nl)

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s