De Geheime BoekenClub – Gayle Lynds

Photobucket

Gayle Lynds is een prijswinnende schrijfster van spionage-thrillers. Ze is een van de weinige vrouwelijke auteurs van bestsellers in dat genre. Haar boeken zijn uitgegeven in twintig landen. Haar man, Dennis Lynds, ook schrijver, overleed in augustus 2005. Het eerste boek van Lynds, Maskerade, is uitgeroepen tot een van de meest spannende spionage thrillers ooit! Lynds wordt door het genre dat ze schrijft ook wel de vrouwelijke Ludlum genoemd.

In De Geheime Boekenclub maken we kennis met Eva Blake. Eva is een getalenteerd historica, en conservator van het Getty museum. Ze is veroordeeld voor de moord op haar man, die tijdens een auto ongeval om het leven is gekomen. Eva was drunken en zat achter het stuur. Haar advocaat heft haar aangeraden om schuldig te pleiten, in ruil voor een kortere straf. Als Eva 2 jaar vast zit, komt Tucker Anderson van de CIA bij haar op bezoek.

Er wordt haar gevraagd op zoek te gaan naar de Gouden Bibliotheek.

De vriend van Tucker, Jonathan Ryder is doodgeschoten op het moment dat hij gevoelige informatie doorspeelde aan Tucker. Het boek der spionnen is zoek, en moet gevonden worden. Judd Ryder, de zoon van Jonathan wordt ook door de CIA ingehuurd als contractwerker, om Eva te vergezellen in haar zoektocht naar de Geheime Bibliotheek.

 

Vanaf dat moment is niets meer wat het lijkt, en niemand is wie hij zegt dat hij is. Als je begint in De Geheime Boekenclub, dan moet je doorlezen. Het verhaal is ongelofelijk spannend. De plotwendingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Zo hoog dat je af en toe buiten adem bent van alle actie. De personages komen erg goed tot hun recht en zijn goed uitgewerkt. Ook de beschrijvingen van de details maken dat je zelf op zoek wilt gaan naar deze bilbiotheek.

Er zijn vele verschillende verhaallijnen en het is magistraal goed gedaan hoe alles op het eind samenkomt. Het plot is duizingwekkend spannend. De personages van Eva Blake en Judd Ryder zijn uitermate geschikt om in een volgend boek weer de hoofdrollen te spelen.

Het leuke aan het verhaal is dat het op werkelijke feiten berust. De Koninklijkeke Bibliotheek van Constantinopel van het Byzantijnse Rijk, heeft echt bestaan.

Al met al wil je met dit boek wegkruipen op de bank en pas weer opstaan als je het boek met een diepe zucht hebt dichtgeslagen!

 

Photobucket

(geschreven voor ThrillerBoek)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s