Bart Debbaut – De Facebook Moorden

Photobucket
De Facebook Moorden is het derde boek van Bart Debbaut. Allemaal hebben ze de speurder Mieke Van Cattendijck en John Leyssens in de hoofdrol.

Hans Devriendt, vader van twee dochters en getrouwd met Ilse, medewerker in het cultuurcentrum, heeft een onberispelijk bestaan. Op een huwelijksfeest van een collega komt hij echter iemand tegen die zijn stoppen doen doorslaan.
Hans neemt een rigoureuze beslissing en opent een Facebookpagina voor zijn plannen. Hij wil wraak, en genoegdoening.
Hij vermoordt Ellen Maenhout. Hij wurgt haar en verbrandt haar ogen. Dit alles kondigt hij aan op Facebook, en hij schrijft ook waarom hij dit doet. Binnen 2 dagen heeft hij duizenden volgers. Ook de politie volgt deze Facebookpagina.
Mieke van Cattendyck en John Leyssens gaan samen met de Computer Crime Unit op zoek naar de dader. Echter blijkt dit moeilijker dan verwacht.
Hans Devriendt moordt er lustig op los, en zijn daden zijn gruwelijk.

De Facebookmoorden is een goed boek. Het verhaal is ijzersterk. De hoofdpersonen komen goed tot hun recht, en ook de karakters van de speurders worden verder uitgediept. Naast de moorden, en het opsporen van de dader, is er ook aandacht voor de persoonlijke relaties van de hoofdpersonen. De spanning is goed opgebouwd. De dialogen lopen erg goed. Ondanks dat er hier en daar wat Belgische en Franse uitdrukkingen zitten is het verhaal goed te volgen. Het plot is echt ijzersterk en zie je pas tegen het eind van het boek aankomen. Dit maakt dat je door wilt lezen, want je moet gewoon weten hoe het afloopt. Al met al een ijzersterk boek dat je zeker moet lezen. Let wel, het kost je je nachtrust, want hij moet uit!

Photobucket
(Geschreven voor ThrillerBoek)

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s