Loes den Hollander – Het scherventapijt

Photobucket

Loes den Hollander (1948) kennen we allemaal van het thriller genre. Loes komt uit de zorg, en haar schrijvers carriere is begonnen met het winnen van een Libelle verhalenwestrijd. Ze heeft boeken geschreven zoals Vrijdag, Wisselgeld, Vluchtgedrag, en vele andere thrillers. Ook heeft ze een aantal novelles op haar naam staan, net als verhalen bundels zoals Vreemde Liefde.
Na een aantal thrillers wilde Loes Den Hollander graag een roman schrijven, en dat is gelukt!
Het Scherventapijt is haar eerste roman.

In Het Scherventapijt maken we kennis met drie vrouwen, Annlies, Charlene en Marieke.
Alledrie worstelen ze met diverse problemen.
Annelies worstelt al haar hele leven met de vraag wie haar vader is. Ook is haar moeder heel snel heel erg dement geworden, en daar worstelen ze mee. Annelies en haar zussen proberen zo goed mogelijk voor haar moeder te zorgen. Charlene daarintegen had haar vader helemaal niet willen kennen. Marieke wil helemaal niets te maken hebben met haar afkomst, en ze heeft een man, Thomas, die aan de ziekte van Pick lijdt. Een ernstige vorm van dementie. Thomas kan niets meer door zijn ziekte en wordt 24 uur per dag verpleegd.
Ogenschijnlijk hebben deze vrouwen niets met elkaar te maken. Totdat de man van Annelies, Dennis komt te overlijden bij zinloos geweld.

De hoofdpersonen komen goed uit de verf. Vooral Annlies en Charlene. Marieke blijft een beetje achter, en had wat beter uitgewerkt mogen worden. Ook de man van Marieke, Thomas, laat een los lijntje achter aan het eind van het verhaal, en dat is jammer. Je wilt weten hoe het hem vergaat. Tijdens het lezen van het verhaal ontstaan er allemaal losse draadjes, en dit komt aan het eind van het verhaal prachtig samen. Hoe ogenschijnlijk drie totaal verschillende vrouwen niets met elkaar te maken lijken te hebben, en dan toch met elkaar verbonden blijken te zijn. Prachtig gedaan! Het Scheventapijt is ook een emotioneel verhaal. Hoe gaat men om met het verlies van dierbaren?
Den Hollander doet het goed in haar eerste roman. Net als bij haar thrillers wordt je in het boek gezogen, en wil je lezen totdat het boek uit is.
Buiten is het koud, en je wilt niets liever dan met een goed boek voor de haard kruipen. Het Scherventapijt is daar uitermate geschikt voor!

Photobucket

(Geschreven voor Ezzulia )

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Rompslomp

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s