Spanje 2011 en de rest van de vakantie

Wij hebben vakantie, al twee weken zelfs! We zijn eerst twee weken in Spanje geweest naar onze beste vrienden. Zij hebben daar een huisje in Llagostera en daar komen we al jaren. Het is er een heerlijke plek en met zijn viertjes hebben we het altijd erg gezellig. Het huisje is redelijk aangepast, en met wat kunst en vlieg werk komen we altijd weer een heel eind. Ook dit jaar is dat wederom gelukt.

We hebben heerlijk weer gehad en genoten van het zonnetje, lekker eten en drinken en van elkaar. Normaal gesproken lees ik erg veel in mijn vakantie, zeker een boek per dag. Echter had ik nu een paar seizoenen MIdsomer Murders gedownload, met de intentie dat heerlijk te bekijken tijdens mijn rusttijd 's middags. Nou dat was echt een top idee, zeker omdat ik gewoon te moe was om te lezen en me te kunnen concentreren. Wat is er dan heerlijker dan naar bewegende beelden te staren om vervolgens nog even een uurtje te slapen. Het is tenslotte vakantie.

We hebben best een heel zwaar en druk jaar achter ons liggen, dus we waren ook echt even toe aan twee weekjes ontspanning. Nou das prima gelukt. Echt veel hebben we niet gedaan. Wel zijn we nog een dagje wezen cultuurhappen in Girona. Een paar jaar geleden zijn we afgehaakt vanwege de kinderkopjes die daar overal liggen en waardoor ik uit mijn rolstoel gelanceerd werd. Nu, een aantal jaren en rolstoel verder, was het goed te doen, en hebben we heerlijk genoten van een middag oude straatjes en gebouwen bekijken.

We zijn nog een paar keer heerlijk wezen uit lunchen geweest bij onze favorieten tentjes, en verder heeft Ron heerlijk voor ons gezorgd. Wat een lieverds zijn het toch. Het is ook niet niets om iemand in huis te hebben die nog geen glas water zelf kan pakken. Lieverds, bedankt!

Vanmorgen zijn we dan vertrokken naar Limoges, Frankrijk, want de vakantie zit er nog niet op. Morgen duiken we een dagje de geschiedenis boeken in. We gaan naar Oradour sur Glane. Schijnt erg indrukwekkend te zijn, en het lag op ongeveer op de helft van onze uiteindelijke bestemming Normandie.

Llagostera – Normandie was bijna 1100 km rijden op 1 dag, en dat was ons een beetje te veel. Toen tipte Toke ons op dit indrukwekkende plaatsje. Dat ligt op ongeveer de helft en dat kwam mooi uit. We zijn hier vanmiddag rond 4 uur aangekomen, en liggen nu lekker te relaxen in het hotel. De kamer is piepklein, en de badkamer enorm groot en goed aangepast. Best wel knus te noemen. Het bed is 1.40 breed, dus Thom en ik liggen voor het eerst sinds jaren weer eens dicht bij elkaar. Dat mag ook wel met onze 11e trouwdag in zicht. (6 juni). Dat we normaal gesproken wat verder uit elkaar liggen heeft dan ook meer te maken met het feit dat Thom mij geen pijn wil doen, dan dat we dat niet dolgraag wel zouden willen. We genieten er dubbel van! Morgen gaan we dan op ons gemak naar Orlandour en de rest van de omgeving bekijken. Dan reizen we zaterdag naar Normandie, waar we maandag (6 juni) gaan kijken naar de D-Day festiviteiten op de invasiestranden. We blijven dan tot dinsdag in Normandie en dan gaan we woensdag allemaal weer vrolijk aan het werk.

Tot nu toe hebben we genoten van onze, en we gaan er nog een heerlijke week van maken. In dit hotel hebben we ook razendsnel internet, dus wie weet volgt er morgen nog ene logje met onze belevenissen.

Ook de honden zijn natuurlijk mee op vakantie. Mellis gaat natuurlijk altijd overal mee naar toe, maar voor Lara was dit de eerste keer. Ron en Toke hebben een aardig lapje grond rond hun optrekje, dus de honden, ook hun hond, hebben de hele dag dikke pret met elkaar gemaakt. Wat is er nu lekkerder voor honden dan de hele dag te kunnen spelen en dennenappels uit elkaar te kunnen plukken. Ook zij hebben dus genoten!

Verder ga ik afsluiten om nog wat te lezen, want ik heb nog een dealine van een aantal boeken, dus eigenlijk moet ik aan het "werk". Mijn collega's bij MagicTales hebben hard gewerkt en ik kan niet wachten om met hun mee te werken. In de vakantie heb ik wel de mail kunnen lezen, wat ik overigens zelden heb gedaan, maar ik kan ook geen mail terug sturen. best verleidelijk om aan het werk te gaan, maar ik heb het best netjes gehouden.

Lieve lezers, het is een aardig verhaaltje geworden, en al typende kom ik er achter dat ik bloggen best heb gemist!

Liefs Astrid

 

 

3 reacties

Opgeslagen onder Vakantie

3 Reacties op “Spanje 2011 en de rest van de vakantie

 1. Hee lieverd, leuk verslag meis!!!
  Je kan goed merken dat jullie het enorm leuk hebben!!!
  Geniet er nog even lekker van en tot gauw op Skype en via mail voor Magictales.
  Enne… leesze! hihi!
  Dikke kus, Maria

 2. Klinkt zalig!

  Keep on blogging!
  We’ll keep on reading!

 3. Elckzijn

  Leuk ook hier weer eens wat van/over je te lezen! Nog een fijne vakantie! Groetjes Karin

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s