Indrukwekkende middag

Na een slechte nacht werden we zo rond half negen wakker. Ik was al elk uur wakker geweest, dus dat was niet zo heel erg leuk. We hebben hier een echt frans bed van 1.40 breed. Best heel erg knus natuurlijk, maar helaas verliep dat anders. Het bed was te smal waardoor we eigenlijk allebei niet echt lekker lagen. Maar goed, niet getreurd. Ik werd misselijk en met hoofdpijn wakker, dus een petit dejeunier zat er voor mij niet in, en heb het dan ook bij een kopje thee gehouden. Thom heeft wel heerlijk zitten genieten van verse croissants en chocoladebroodjes, hmmm.

Toen werd het tijd om te vertrekken naar Ouradour. In de tweede wereldoorlog platgebombardeerd en platgebrand om als kers op de taart alle inwoners af te schieten. Wat je ziet is niet te beschrijven. Naaimachines nog op tafels, auto's afgebrand in de garage, muren die op instortten staan. Niet echt een plek om vrolijk van te worden, maar erg stil rond te rijden. Tenminste, dat werd bij de ingang gevraagd "Silence". Helaas vonden een aantal oneerbiedige toeristen het nodig om midden tussen deze puinhopen luid te gaan staan bellen. Eigenlijk wil je alleen maar rondrijden, alles op je in laten werken, en deze ellende gedenken. Tjee, dan kan ik me daar knap aan storen. Echt niet te beschrijven wat je daar ziet. Thom heeft nog wel foto's gemaakt, en die zullen tzt nog wel op zijn log terecht komen. Ook aan de mindervalide mens was gedacht in dit monument, en daar waar nodig waren liften. Tjee, we waren er stil van en we zijn er nog van onder de indruk.

Daarna zijn we lekker even een stukje wezen rijden om de mooie omgeving van Limoges te bekijken. Het is hier schitterend. Daarna zijn we op het terras beland van het vliegveld dat 50 meter verderop ligt. Alles was dicht, en nergens konden we een broodje scoren, maar hier hadden ze nog een sandwich. We hebben heerlijk zitten kijken naar al die Engelsen die de boel op zijn kop zette, en van het terras een bende maakten. We hebben zitten wachten tot het vliegtuig aankwam, want zo op de eerste rij zit je niet zo vaak. Gelukkig is het geen druk vliegveld, en binnen hoor je helemaal niets.

Nu is het bijna tijd om een plekje te gaan zoeken om te gaan eten, en dan morgen vertrekken we naar Normandie. Ook daar hebben we een hotel geboekt voor drie nachten. Het wordt morgen dus een reisdag. Tijd om mijn boek uit te lezen!

Liefs Astrid

2 reacties

Opgeslagen onder Vakantie

2 Reacties op “Indrukwekkende middag

 1. Wat heerlijk , geniet er maar goed van.
  X Wilma.

 2. Iris en spike

  Lieve Astrid,
  Waar was deze vakantie en was dat van een reisgenootschap ofzo?
  Ik zou hier graag willen kijken met mede reanecters van de WwII.
  Liefs,
  Iris

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s