Linda Jansma – Tweestrijd *****

De Achterflap: Hanna’s wereldje is perfect. Voor de buitenwereld althans, want al vanaf het begin van haar huwelijk met de rijke en gerenommeerde gynaecoloog Axel Kolman wordt haar leven beheerst door intimidatie, bedreigingen en geweld.

Sonja, ongedwongen en zelfstandig, werkt als rechercheur bij de Utrechtse politie. Ze is getrouwd met Maurice, een advocaat die leeft voor zijn werk en niets liever wil dan een gezin stichten, iets wat zijzelf helemaal niet ziet zitten. Als Sonja en Maurice de villa tegenover die van Hanna en Axel betrekken, raken hun levens ongewild met elkaar verstrengeld en Wanneer Hanna ontdekt dat Axels verleden niet zo brandschoon is als ze altijd gedacht heeft, krijgen de gebeurtenissen een gevaarlijke wending, met ongekende gevolgen.

Mijn recensie: Na haar debuut Caleidoscoop is Tweestrijd het tweede boek uit de pen van Jansma. De tweede thriller om precies te zijn. Het boek begint met een proloog. Een gruwelijke proloog. Een vrouw wordt zwaar mishandeld en neergestoken, en zij en haar baby overleven het niet. Een heftige maier om een boek te beginnen, dat gelijk de toon voor het verhaal zet. In Tweestrijd maken we kennis met Hanna. Een jonge vrouw onder de plak bij haar man Alex. Niet zomaar onder de plak, maar onder bedreiging. Vanaf de eerste pagina straalt het verhaal een broeierige sfeer uit, en je voelt direct dat Alex geen lieverdje is, en dan ben je nog maar op pagina drie! Alex kan niets doen zonder de controle van Alex te moeten ondergaan. Van elke uitgave moet er een bonnetje zijn. Ze heeft alles, woont in een mooi huis, Alex heeft een geode baan als gynaecoloog in een ziekenhuis. Ze wonen in een dure wijk, en Hanna moet voldoen aan de hoge eisen die Alex stelt.  Hanna heeft geen vriendinnen en is de hele dag alleen thuis. Als er een dingetje verkeerd ligt dan heeft Alex een reden om Hanna zwaar te mishandelen. Dan komt Sonja in de wijk wonen, tegenover het huis van Alex en Hanna. Sonja zit bij de politie, en het valt haar gelijk op wat voor blauwe plekken Hanna vertoont. Echter blijft Hanna zeggen dat er niets aan de hand is. Maar Sonja laat zich niet afwimpelen. Vanaf dat moment wordt het boek nog spannender. Het verhaal grijpt je bij de strot, je wilt verder lezen. De karakters zijn uitstekent neergezet, en komen in je gedachte helemaal tot leven. De spanning wordt nagelbijtend goed opgebouwd. Bladzijde voor bladzijde wordt het duidelijk wat Hanna bewegt. Langzaam wordt ook duidelijk wat de progloog met het verhaal te maken heeft, en dat zorgt voor een nog gruwelijkere ontknoping. Hanna en Sonja vertellen hun verhalen afzonderlijk, en daardoor krijgt het verhaal een nog diepere lading. Tweestrijd is een geweldig boek, dat je op een regenachtige avond in een adem uitleest!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Recensies

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s