Saskia Noort – Koorts ***

Achterflap: Een zinderende thriller over de gevaarlijke verleiding van de roes en het verleggen van grenzen

Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.

Mijn recensie: 

Dorien is vijfendertig, werkt als redactrice bij het vrouwentijdschrift HER, en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Als ze Ellen ontmoet, een uitbundige styliste en single, wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Dorien besluit haar relatie te beeindigen en samen met Ellen op vakantie te gaan naar Ibiza. Daar gaan ze eens even een week lang flink de bloemetjes buiten zetten. Na aankomst gaan ze eerst een drankje doen op de het strand, want ze mogen pas tegen het eind van de middag het gehuurde huis in. Geen probleem, het weer is zalig. Ze gaan heerlijk lunchen en drinken de nodige wijntjes. Al snel worden ze uitgenodigd voor een feestje, en ze besluiten daar naar toe te gaan. Uiteraard zijn er de  nodige drugs in het spel, maar Dorien laat zich daar niet mee in, Ellen daarentegen wel. Dan verdwijnt Ellen, en is de zoektocht naar haar prioriteit nummer een, en dit loopt verder als een draad door het verhaal heen.

Het verhaal leest vlot, en dat komt dan voornamelijk door de korte zinnen die Noort altijd gebruikt in haar boeken. Vanaf de eerste pagina zit je toch in het boek vastgeklonken, en dat terwijl het vrij oppervlakkig blijft. Nergens gaat het boek echt de diepte in. Wel krijgen we denk ik een uniek kijkje in de partyscene van Ibiza. De karakters worden goed neergezet, voor Dorien komt goed tot leven. De keerzijde van het vele gebruik van drugs wordt duidelijk, net zoals alle ellende die dat kan veroorzaken. Ook de liefde wordt niet vergeten in Koorts, dus alles komt aan bod. Jammer dat het geheel wat oppervlakkig en voorspelbaar blijft. Verder wel een leuk boek om gelezen te hebben,

Prijs 19,95  –  ISBN10: 9041416072

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Recensies

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s