Nele Neuhaus – Sneeuwitje moet sterven ****

De achterflap: Op een donkere ochtend in november vinden bouwvakkers op een verlaten vliegveld van de Amerikaanse luchtmacht in Eschborn bij Frankfurt een menselijk skelet. Even later stort een vrouw van een voetgangersbrug op een voorbijrijdende auto. Een getuige denkt gezien te hebben dat de vrouw werd geduwd. Het onderzoek voert Pia Kirchoff, assistente van hoofdcommissaris Oliver von Bodenstein, naar het verleden: vele jaren geleden verdwenen uit het kleine plaatsje Altenhain twee meisjes. De vermoedelijke dader, de twintigjarige Tobias Sartorius, keert na het uitzitten van een deel van zijn straf terug naar het dorp. Wanneer dan opnieuw een meisje verdwijnt, begint er een heksenjacht.

Mijn recensie:

Wauw wat een thriller is Sneeuwwitje moet sterven! Vanaf de allereerste pagina zit je in het verhaal

Tobias komt thuis na tien lange en zware jaren in de gevangenis. Hij heeft gezeten voor de moord op twee meisjes.

Dan vinden op een ochtend bouwvakkers een menselijk skelet, en even later wordt er een vrouw van het viaduct afgeduwd.

Wat heeft dit alles met elkaar te maken?

In een hoog tempo worden de diverse karakters aan ons voorgesteld, en komen goed uit de verf. Vooral Tobias, Thies en Amelie komen goed tot hun recht.

In het dorp waar Tobias woont, Altenheim, heeft alles zo zijn regeltjes en structuren. Al snel blijkt dat er een complete hiërarchie in het dorp leeft.

Assistent Pia Kirchoff en haar baas Bodenstein worden gedwongen terug te gaan in de tijd. Waarom verdwijnt er weer een meisje net nu Tobias weer vrij is? Wat hebben deze gebeurtenissen met het verleden te maken?

Neuhaus laat gebeurtenis op gebeurtenis volgen, en als lezer wordt je heen en weer geslingerd. Al snel heb je door wie nu met wie te maken heeft, maar net als je denkt dat je alles weet, dan is het toch net weer anders.

Ook lijkt het of het plot al ver voor het eind wordt weggegeven, maar ook hier is niets wat het lijkt.

In het midden van het verhaal zakt het even in elkaar en daarom maar vier sterren in plaats van vijf.

 

Sneeuwwitje moet sterven is een geweldige thriller die je maar moeilijk weg kunt leggen. Een pageturner eerste klas.

Nu maar snel hopen dat de andere boeken van Neuhaus ook vertaald en uitgegeven worden!

 

 

2 reacties

Opgeslagen onder Recensies

2 Reacties op “Nele Neuhaus – Sneeuwitje moet sterven ****

  1. lieve Astrid, eindelijk heb ik je weer gevonden! ’t was ook zo’n toestand bij weblog……wat is er veel gebeurd en wat erg dat Mellis is overleden…..maar ik zie dat Truffel ook weer ’n mooi plekje heeft bij jullie, wat ’n lieverd en zo’n leuke naam!
    ik doe nu even niks met m’n blogje………maar zal vast wel weer komen……ik ga nu vaker bij je kijken en leuk dat je weer je boekrecensies schrijft, ik heb net vorige week Weerloos gekocht, moet er nog in beginnen, maar Ademloos heb ik toen ook gelezen……heb ’t goed samen………….liefs riet(je)

  2. Sandra

    Wow, dit lijkt me een geweldige triller
    Ik ga zo gelijk even kijken of ie ook als Daisy boek verkrijgbaar is!
    Dank je voor de tip!
    Groetjes van Sandra van Dijk

Ik ben gek op reacties, verras mij maar ;-)